Sessió informativa de les obres de la L5 del metro a l'Espai Jove Garcilaso

23/02/2022 - 11:01

La trobada serà el dilluns 28 de febrer a partir de les 18 h. L'aforament de l'espai és limitat.

Les obres de la L5 del metro es desenvoluparan durant Setmana Santa i del 9 de juliol al 10 de setembre. Durant el primer tall, en deu dies de Setmana Santa, del 9 al 18 d’abril, es renovarà íntegrament la via de dos trams de 300 metres: entre Verdaguer i Sagrada Família i entre La Sagrera i Congrés, tot i que el tram afectat serà entre les estacions de Diagonal i Vilapicina. A més, s’instal·larà un nou aparell de via a l’entrada de La Sagrera que permetrà que aquest important intercanviador pugui estar operatiu durant l’obra de l’estiu, que serà més llarga. Així mateix, s’aprofitarà per obrir un pou per a l’entrada i sortida de material a Sagrada Família i retirar els materials que contenen amiant a Maragall.

A l’estiu, del 9 de juliol al 10 de setembre, es renovarà íntegrament la via des de Congrés fins a Horta, una obra que afectarà la mobilitat entre les estacions de La Sagrera i Horta – El Carmel. En total, 3 quilòmetres de via doble (12.000 metres de carril) s’enderrocaran i es tornaran a construir sobre una plataforma de formigó amb mesures antivibratòries.

El projecte, que té una inversió de 15 milions d’euros, es durà a terme en dues fases.

La sessió informativa al barri de la Sagrera per donar a conèixer tots els detalls serà el dilluns 28 de febrer a les 18 h a l’Espai Jove Garcilaso. No cal fer reserva prèvia, però s’ha de tenir en compte que l’aforament és limitat.