Debat ciutadà per definir les intervencions a l'entorn de la Nau Bostik

20/05/2022 - 12:07

La primera sessió oberta informativa per exposar la proposta i les alternatives de treball serà el dimarts 31 de maig a les 18 h en la mateixa Nau Bòstik.

La primera sessió oberta informativa per exposar la proposta i les alternatives de treball serà el dimarts 31 de maig a les 18 h en la mateixa Nau Bòstik.

Actualment, l’entorn de la Nau Bostik ha esdevingut una nova zona de trobada de la Sagrera amb múltiples sectors i usos veïnals. En els darrers anys s’ha produït l’obertura del Casal de Barri de la Torre de la Sagrera, la posada en funcionament de l’Escola els 30 passos, o l’impuls des de 2015 d’un projecte cultural de referència al sí de la Nau Bostik.

L’entorn de la Nau Bostik es tracta d’una antiga zona industrial de la Sagrera que acull encara un complex de 12 naus de propietat privada que resten afectades pel pla urbanístic Sant Andreu – Sagrera aprovat el 2004.

El planejament vigent preveu l’enderroc de la Nau Bostik per fer-hi, en la seva major part, una zona verda, i en una petita franja habitatges i equipament. Aquest planejament no incorpora cap element de protecció ni de conservació per aquest conjunt de naus.

La voluntat del govern municipal és obrir un debat respecte mantenir la Nau Bostik com a equipament, el que implicaria una modificació del planejament vigent per tal de preservar-la.

La finalitat d’aquesta intervenció és:

  • Continuar dotant el barri d’equipaments de referencia a nivell de ciutat
  • Mantenir el patrimoni industrial del barri de la Sagrera, que progressivament s’ha anat perdent.

També trobareu més informació a través del Decidim.

Quan és la primera trobada? Dimarts 31 de maig a les 18 h

On? Nau Bòstik