Treballadores i treballadors fem front a l’emergència climàtica

07/12/2021 - 13:38

Durant els mesos de setembre a novembre, els treballadors i treballadores del Districte de Sants-Montjuïc han fet una formació teòrico-pràctica sobre els efectes de l’emergència climàtica a Sants-Montjuïc amb l’objectiu d’involucrar-se en el repte compartit de fer front a l’emergència climàtica.

La formació va començar el mes de setembre amb una sessió d’introducció en línia durant la qual el personal va poder conèixer de primera mà què és l’Emergència climàtica, com s’ha arribat a la situació actual i quins reptes suposa. En les dues sessions següents, es va abordar els efectes de l’emergència climàtica sobre la ciutat de Barcelona i, més concretament, als barris de Sants-Montjuïc. Així mateix, es va explicar el Pla d’Acció previst pel districte amb accions concretes per lluitar contra la crisi climàtica des de l’àmbit de l’energia, la mobilitat o el canvi de model de consum i residus.

Un cop finalitzades les sessions de caire teòric, es van dur a terme 5 visites a diferents entitats de Sants-Montjuïc que fan front a l’emergència climàtica des de diferents enfocament.

Així, els treballadors i treballadores municipals van poder visitar la Lleialtat Santsenca per conèixer la feina que s’hi fa en relació a mobilitat sostenible i de darrera milla. També van poder conèixer de primera mà els projectes de l’Aula Ambiental itinerant del Poble-sec, que lideren les entitats Som la Clau i Cooperasec, i de la Comunitat Energètica de la Bordeta a càrrec del Pol Cooperatiu Batec. Un altre dels projectes visitats va ser l’Hort d’en Queni, un espai de producció alimentària i d’inclusió social gestionat per l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa. Finalment, també es va fer un itinerari per diversos carrers de la Superilla d’Hostafrancs per entendre quines millores aporta en el benestar de les persones.

La formació és una acció més de la Taula d’Emergència Climàtica de Sants-Montjuïc; un òrgan de participació obert a tota la ciutadania i entitats dels barris de Sants-Montjuïc. Si voleu formar-ne part i rebre informació sobre com avança aquest procés us podeu posar en contacte amb l’Oficina Tècnica de la Taula d’Emergència Climàtica del Districte de Sants-Montjuïc (dte03_emergenciaclimatica@bcn.cat).