Superilla d'Hostafrancs

Al barri d’Hostafrancs es treballa el programa Superilles des de l’any 2014, en què es va constituir el grup impulsor.

Des de fa anys, s’han anat executant diverses obres per pacificar una part d'aquest barri, com ara les reurbanitzacions en plataforma única dels carrers Forn, Ermengarda i Miquel Bleach, i les reurbanitzacions per a la millora de l’espai urbà de les places Pérez Moya, Herenni i Joan Pelegrí.

Superilles vol pacificar el trànsit en aquest barri, eliminant la drecera de pas de vehicles que es produeix pel carrer sant Nicolau des del carrer Aragó i travessa el barri pel carrer Consell de Cent. Per això es canvia el sentit del carrer Sant Nicolau i es redueix la capacitat de trànsit rodat de Consell de Cent deixant un únic carril compartit per bus i cotxes i mantenint un carril de servei per a càrrega i descarrega. A més s’implanta un carril bici de doble sentit que connecta el carril existent del carrer Tarragona amb el futur carril del carrer Moianès fins a la Gran Via.

Durant el mes de juliol de 2021 han començat les obres de pacificació d'una part dels carrers del Rector Triadó i de la Torre d’en Damians, entre el Consell de Cent i la Creu Coberta. Les actuacions eliminaran les voreres i convertiran tots dos carrers en vies de plataforma única en què els vianants podran ocupar tot l’espai. Pots consultar més informació sobre aquesta actuació en aquest enllaç.

Pla d’Acció Superilla Hostafrancs