Superilla d'Hostafrancs

Al barri d’Hostafrancs es treballa el programa Superilles des de l’any 2014, en què es va constituir el grup impulsor.

Des de fa anys, s’han anat executant diverses obres per pacificar una part d'aquest barri, com ara les reurbanitzacions en plataforma única dels carrers Forn, Ermengarda i Miquel Bleach, i les reurbanitzacions per a la millora de l’espai urbà de les places Pérez Moya, Herenni i Joan Pelegrí.

Superilles vol pacificar el trànsit en aquest barri, eliminant la drecera de pas de vehicles que es produeix pel carrer sant Nicolau des del carrer Aragó i travessa el barri pel carrer Consell de Cent. Per això es canvia el sentit del carrer Sant Nicolau i es redueix la capacitat de trànsit rodat de Consell de Cent deixant un únic carril compartit per bus i cotxes i mantenint un carril de servei per a càrrega i descarrega. A més s’implanta un carril bici de doble sentit que connecta el carril existent del carrer Tarragona amb el futur carril del carrer Moianès fins a la Gran Via.

D’altra banda es proposa reurbanitzar els carrers Torre d’en Damians i Rector Triadó com a carrers amb prioritat del vianant per reforçar el seu caràcter d’eix cívic. En el cas de Rector Triadó es proposa que, a llarg termini, es reurbanitzi amb prioritat de vianant en la seva totalitat per tal de connectar confortablement amb l’Estació de Sants. També es proposar urbanitzar l’entrada al carrer Príncep Jordi des del carrer Tarragona com a vorera passant.

Pla d’Acció Superilla Hostafrancs