Benvingut a Superilles | Superilles

Superilla Barcelona

Superilla Barcelona: nova etapa

El programa Superilles fa un pas endavant i es converteix en el model de transformació dels carrers de tota la ciutat, amb l’objectiu de recuperar per a la ciutadania una part de l'espai que actualment ocupen els vehicles privats.

L'objectiu és aconseguir un espai públic saludable, amb més verd, més just i segur, que afavoreixi les relacions socials i l'economia de proximitat.

Els eixos verds i les places

Després d'actuacions en àmbits reduïts, com al Poblenou, Horta o Sant Antoni, ara Superilles fa un salt d'escala i de ritme. L'Ajuntament de Barcelona ha realitzat una anàlisi acurada de la ciutat: fluxos i mobilitat de la ciutadania, equipaments de barri, espais verds, teixit constructiu i social... Amb aquesta mirada integral, s'ha realitzat una jerarquització viària que permet alliberar alguns carrers del trànsit rodat, creant una xarxa d'eixos verds i places on el vianant hi té prioritat.

Llegir més

Aquesta xarxa permet crear un nou mapa de la ciutat en el qual la ciutadania és la protagonista. Aquesta nova visió començarà a aplicar-se prioritàriament a la trama Cerdà i, especialment, al districte de l'Eixample, estenent la xarxa d'eixos verds i places que ja es va començar a crear al barri de Sant Antoni. En el futur immediat, convertirem en eixos verds part dels carrers Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona. A més, també crearem quatre grans places, d'uns 2.000 m2 cada una, a les confluències entre aquests eixos verds.

La nova visió de l'espai públic

una dada

Salt d'escala

Superilles fa un salt d'escala i de ritme, convertint-se en un model de transformació de l'espai públic de tota la ciutat.

una dada

La trama Cerdà i l'Eixample

L'actuació prioritària en els pròxims anys se centra en la trama Cerdà i, especialment, a l'Eixample, creant nous eixos verds i grans places de més de 2.000 m2.

una dada

La ciutadania

Superilles posa en el centre de tot a la ciutadania, guanyant nous espais d'estada, més segurs i amb menys contaminació.

Superilla Barcelona...

 • Català

  ...treballa per crear una nova manera d’organitzar l'espai públic de tota la ciutat que posa a les persones en el centre de tot.

 • Català

  ...crea una xarxa d'eixos verds i places que s'estenen per tota la ciutat. L'objectiu és que a l'Eixample, tots els veïns tinguin un eix verd o una plaça a menys de 200 metres.

 • Català

  ...dona prioritat al vianant per aconseguir que els carrers puguin ser llocs de trobada i esbarjo. Els eixos verds i les places són llocs d'estada més segurs i amb menys contaminació.

 • Català

  ...aconsegueix guanyar espai públic de qualitat a disposició de la ciutadania. Actualment el 60% de l’espai públic l’ocupa el vehicle privat, quan més de la meitat dels desplaçaments es fan a peu.

 • Català

  ...permet augmentar la presència del verd i millorar les condicions ambientals de la ciutat i la qualitat de vida de les persones.

 • Català

  ...inclou la participació ciutadana com a part fonamental en la reflexió i la implantació del nou model d'espai públic.

Fem junts una ciutat millor

Una ciutat en què els carrers i les places siguin llocs de trobada i de joc, d'intercanvi cultural, econòmic i social. Una ciutat amb l'aire més net, espais verds i trànsit pacificat. Una ciutat que es mogui de manera més ordenada i més sostenible. Una ciutat en què les persones recuperin el seu lloc en l'espai públic.

Consulta en aquest mapa les actuacions ja realitzades a la ciutat i aquelles que s'han treballat amb el veïnat i estan en procés d'estudi i valoració.

SARRIÀ- SANT GERVASI LES CORTS SANTS-MONTJUÏC CIUTAT VELLA SANT MARTÍ EIXAMPLE GRÀCIA HORTA - - GUINARDÓ NOU BARRIS SANT ANDREU

Notícies

30/04/2021

Pas endavant per reequilibrar l’activitat comercial a Enric Granados

Superilla Barcelona. S’afegeix el carrer d’Enric Granados al pla d’usos per poder estendre adequadament el model Superilla Barcelona.

12/04/2021

Un projecte de Women4Climate, entre els guanyadors del concurs d’idees de la Superilla Barcelona

El despatx d'arquitectura Cierto Estudio, que forma part del programa Womens4Climate, ha estat un dels guanyadors del concurs per dissenyar la Superilla Barcelona.

22/03/2021

Què és l’urbanisme tàctic? Va més enllà de la pintura de colors

Urbanisme. Permet transformar l’espai públic de manera àgil, econòmica i provisional, fins que el projecte final, d’obra, prengui forma.

22/03/2021

Més espai per als vianants al carrer de Pelai per revitalitzar el centre de la ciutat i l’activitat comercial

Urbanisme i infraestructures. L’actuació d’urbanisme tàctic permet ampliar la vorera del costat de mar, reduir els carrils de vehicles i fixar en 30 km/h la velocitat màxima de circulació.

Llegeix més