Sarrià-Sant Gervasi

El districte de Sarrià - Sant Gervasi s’ubica al sud-oest de la ciutat i limita al nord amb els districtes de Gràcia i Horta-Guinardó, al sud amb les Corts, a l'est amb l'Eixample i a l'oest amb els municipis de Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern. És un districte principalment residencial i benestant, un dels més extensos de la ciutat i el que més zones verdes té per hectàrea en ser porta d’entrada a la serra de Collserola.

És l’únic districte que engloba tres municipis independents annexionats a la ciutat, els barris de Sarrià, Sant Gervasi de Cassoles i Vallvidrera, indrets de carrers estrets i places petites. Aquest fet aporta un tret diferenciador a aquest districte força heterogeni amb regust de poble, compost pels barris de Sarrià, les Tres Torres, Sant Gervasi - la Bonanova, Sant Gervasi - Galvany, Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, i el Putxet i el Farró.

El districte de Sarrià - Sant Gervasi representa el 9,2% de la població de la ciutat i en nombre de llars mostra un pes semblant (8,5%). És el  districte de menor densitat neta de població de la ciutat.

 • Densitat de població
  323 hab./ha
  (dades del 2015)

 • Espais verds per habitant
  6,4 m2 per habitant
  (dades del 2015)

 • Superfície de zones amb prioritat de vianants
  9 ha

   

Diagnosi

El barri de Sant Gervasi és un dels nous àmbits territorials seleccionats pels districtes per la seva facilitat d’implantació i pels canvis substancials que comportaria aplicar el model, juntament amb part del barri de la Prosperitat (Nou Barris), el nucli antic d’Horta (Horta-Guinardó) i el barri de Sant Andreu de Palomar (Sant Andreu).

L’àmbit en estudi del programa Superilles és el nucli antic de Sant Gervasi de Cassoles, delimitat per la ronda del General Mitre, el carrer de Muntaner, el passeig de Sant Gervasi i el carrer de Balmes.  Es caracteritza per una trama de carrers estreta i adaptada a la seva geografia accidentada per rieres, torrents i turons.