Torna 'T'estiu molt', per a les vacances d’infants i adolescents

12/04/2022 - 12:42

El programa d’activitats d’estiu per a infants i adolescents de la ciutat d’1 a 17 anys oferta 314.665 places i més d’un miler d’activitats de lleure, esportives, educatives i culturals entre les quals n'hi ha una vuitantena que es fan a Sants-Montjuïc. Les inscripcions i les sol·licituds de beques es podran tramitar a partir del 23 d’abril.

Un any més es posa en marxa la campanya municipal de vacances d’estiu T’estiu molt per a què els infants i adolescents de Barcelona, d’1 a 17 anys, puguin gaudir de més d’un miler d’activitats durant el període de vacances de les quals una vuitantena són a Sants-Montjuïc.

La programació inclou activitats molts variades, des de les propostes esportives del Campus Olímpia fins a propostes culturals, educatives, tecnològiques, artístiques i escèniques, entre d’altres. Concretament, es proposen campaments, casals, rutes esportives, tallers d’arts plàstiques, activitats en família i activitats del bressol d’estiu per a infants d’1 a 3 anys. L’oferta estarà subjecta a l’evolució de la situació sanitària i a les indicacions i restriccions decretades per les autoritats.

Totes les activitats que formen part de la campanya estan adaptades a menors amb discapacitat.

Per donar resposta a la situació d’emergència del poble ucraïnès, enguany la campanya de vacances s’obrirà als infants ucraïnesos refugiats per tal de garantir el seu accés al lleure, facilitar la seva integració i fer més fàcil la seva estada a Barcelona.

La data d’inici de les activitats serà el 23 de juny i, com a novetat, per adaptar-se a la nova data d’inici del curs escolar, totes les activitats acabaran, a tot tardar, el 4 de setembre.

Ajudes per a famílies en situació de vulnerabilitat

Aquest any s’invertiran al voltant de quatre milions d’euros a cobrir les beques de les famílies amb pocs ingressos, una quantitat que quedarà fixada segons la demanda d’ajuts que hi hagi. Es becaran, amb un màxim d’una activitat per infant i amb el barem que correspongui, tots els infants del nucli de convivència que ho sol·licitin i estiguin empadronats al municipi de Barcelona.

El termini de sol·licitud començarà el 23 d’abril i s’acabarà el 23 de maig. Com a novetat d’aquest any, la sol·licitud de beca es farà tramitarà telemàticament a través de l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT).