Fem lloc per al Centre d'Atenció Integral

18/03/2021 - 15:12

Marina. Una desena d'arbres dels jardins de Cal Sèbio són trasplantats per construir el nou Centre d'Atenció Integral a la cantonada dels carrers del Foc i de la Mare de Déu de Port.

A l'estiu es començarà a construir el Centre d'Atenció Integral que concentrarà els serveis socials, de prevenció, habitatge, pobresa energètica, acció comunitària... dels barris de la Marina. El nou edifici s'ubicarà a la cantonada dels carrers del Foc i de la Mare de Déu de Port. Per poder iniciar-hi les obres, ara es trasplanten una desena d'arbres, quasi tots als mateixos jardins.

Les obres del nou Centre d’Atenció Integral (CAI) de la Marina començaran a l’estiu i tenen una durada prevista de 16 mesos, amb una inversió municipal de 5,3 milions d’euros per construir l’edifici i reurbanitzar-ne l’entorn més proper. Atès que l’estiu no és l’època adequada per trasplantar els arbres, Parcs i Jardins ho fa ara al març, tornant-los a plantar quasi tots dins del mateix àmbit dels jardins de Cal Sèbio i de Can Farrero. Concretament, es trasplanten quatre lledoners (Celtis australis), tres plàtans (Platanus hispanica), un freixe de fulla gran (Fraxinus excelsior), una mèlia (Melia azedarach) i una Yucca, que serà l’única traslladada fins al viver de Parcs i Jardins, a Montjuïc. Per dur a terme les obres, també es retiren d’aquest espai les màquines del circuit biosaludable.

El Centre d’Atenció Integral definit al Pla de Barris de la Marina és un nou tipus d’equipament municipal per aplegar i apropar al veïnat tots els serveis bàsics. Es tracta que tota persona que es trobi en una situació de necessitat de qualsevol tipus pugui adreçar-s’hi per sentir-se acollida i atesa per l’Ajuntament, encara que la competència per intentar solucionar la problemàtica plantejada no sigui municipal. Per tant, a més del Centre de Serveis Socials, podrà acollir serveis de salut, educació, habitatge, pobresa energètica, ocupació, acció comunitària, prevenció i convivència. Així també descongestionarà d’activitats el Centre Pepita Casanellas del passeig de la Zona Franca.