- Plaça de Sants
- Jardins de Can Mantega (Sants)
- Carrer de Juan de Sada (Sants-Badal)
- Plaça de l’Olivereta (Sants-Badal)
- Entorn del Mercat d’Hostafrancs
- Plaça del Fènix (la Bordeta)
- Plaça del Setge de 1714 (el Poble-sec)
- Plaça de la Bella Dorita (el Poble-sec)
- Jardins dels Drets Humans (la Marina de Port)
- Parc de Can Sabater (la Marina de Port)
- Mercat i plaça de la Marina de Sants (la Marina de Port)
En aquests punts es netegen les pintades, es retiren adhesius i xiclets enganxats, es duu a terme una neteja a fons dels paviments, amb aigua, es netegen els contenidors i sota les papereres, es retiren les herbes espontànies, es renoven elements del mobiliari urbà… A més, cada mes es netegen a fons amb aigua a pressió els punts amb problemes de males olors i orins, i als voltants i a sota dels contenidors. També es reforça la neteja als entorns escolars i s’estan activant taules comunitàries per millorar el manteniment de l’espai públic als barris, amb rutes nocturnes per detectar punts foscos i augmentar la llum a les voreres amb tecnologia led. I s’executa un pla especial de plagues a tota la ciutat.
En aquesta nova fase del pla Cuidem Barcelona, també es reforça el manteniment del verd, el reg i la plantació d’arbres per evitar escocells buits; es fa un manteniment específic de les àrees de gossos, els jardins verticals i els espais verds, amb la incorporació de més personal de jardineria; hi ha més pressupost per a les brigades d’espai públic; i es millora i rehabilita el patrimoni artístic.
El pla, que s’aplica als deu districtes de Barcelona, disposa d’un pressupost de setanta milions d’euros per reforçar els serveis de neteja actuals i millorar l’estat de carrers, parcs i places. A partir de l’estiu, la nova contracta de neteja de la ciutat assumirà totes aquestes actuacions amb normalitat.
A més, el pla Cuidem Barcelona també millora els canals de comunicació amb la ciutadania perquè els veïns i veïnes puguin notificar les incidències a l’Ajuntament de manera més àgil i ràpida a través del web barcelona.cat/incidencies-espai-public, l’aplicació “Barcelona a la butxaca” i el telèfon gratuït 900 226 226.