Engega la programació del Dia Mundial de l'Aigua 2023

17/03/2023 - 14:44

XEAB. Una matinal d'activitats familiars al Parc de Collserola i un itinerari pel curs de l'aigua a la ciutat romana obren el programa dissabte 18 al matí

La ciutat se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) amb un programa d’activitats de sensibilització liderat per la XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona, que compta amb la col·laboració d’equipaments socials i culturals municipals. Un programa que s’engloba en la campanya mundial, desplegada sota l’eslògan “Accelerem el canvi” i en el context de la situació de sequera en fase d’excepcionalitat.

Dissabte 18, s’inaugura la programació amb “L’aigua que sona”, una matinal d’activitats familiars al Parc de Collserola, organitzada pel Centre Cívic Vallvidrera Vázquez-Montalbán (membre de la XEAB, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona), Centre Cívic l’Elèctric, Casal de Barri Can Rectoret i Consorci del Parc Natural de Collserola. Els amants de la història, tenen una cita també dissabte 18 al matí amb el Museu d’Història de Barcelona. Es tracta de l’itinerari “L’aigua a Barcino. Una qüestió de pendents” que ressegueix el curs de l’aigua a la ciutat romana. El MUHBA col·labora amb el programa impulsat per la XEAB i suma quatre activitats relacionades amb l’aigua a la nostra ciutat.  Diumenge 19, segueixen les activitats a la Clariana de Glòries! Les famílies podran participar al taller experimental “Les sensacions de l’aigua”.

La programació es desenvoluparà el mateix Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) i durant la setmana amb rutes, tallers, debats, jocs cooperatius escolars, espectacles, etc. A més a més, la programació inclou dos recursos en línia: l’audioconte “La Lucía descobreix l’aigua” del divulgador ambiental José Luis Gallego i el joc interactiu “L’aigua per mi”, impulsat per la Diputació de Barcelona.

Estalviar aigua, consumir productes locals i deixar de contaminar són tres de les accions proposades més conegudes per la ciutadania però l’organització també els convida a ser més curiosos i esbrinar, per exemple, d’on ve l’aigua que utilitza i com es distribueix. La campanya proposa una llista d’accions perquè la ciutadania s’inspiri i elabori la seva pròpia llista feta a mida de les seves possibilitats. En aquest sentit, el Dia Mundial de l’Aigua 2023 adopta com a imatge de campanya un colibrí: símbol de cada acció que pot fer cada persona de forma individual, aportant la seva gota d’aigua. 

Més informació