Setmana de l'Aigua

15/03/2023 - 11:22

Emergència Climàtica. Del 16 al 25 de març, a Sants-Montjuïc reivindiquem la importància de l’aigua a les nostres vides.

En un any marcat per una sequera històrica, el Districte i les entitats de Sants-Montjuïc se sumen a les celebracions del Dia Mundial de l’Aigua, el 22 de març, amb una programació especial amb xerrades, tallers, visites a dipòsits pluvials, debats sobre la gestió de l’aigua o espectacles familiars que comparteixen el vincle de posar en valor la importància d’un element essencial per a la vida com és l’aigua. Perquè al final tots i totes som aigua.

Plantem un ecosistema sostenible
Dijous 16 de març, de 17.30 a 19 h
Centre Cívic Casa del Rellotge (jardins de Can Farrero)
En aquest taller gratuït per a infants d’entre 7 i 11 anys, crearem un ecosistema que s’autoregula de manera autònoma a l’interior d’un pot.

Amb l’Aigua al coll. Debat sobre la remunicipalització de l’aigua
Dimecres, 22 de març, a les 18 h
Centre Social de Sants (avinguda del Carrilet, 5)

Les entranyes de la ciutat. Visita al Dipòsit de regulació d’aigües pluvials
Dijous, 23 de març, de 10 a 11.30 h
Punt de trobada: carrer de la Diputació, 18
Baixarem al subsòl de la ciutat per visitar a les instal·lacions del dipòsit de regulació d’aigües pluvials i residuals del Parc Joan Miró i descobrir com s’eviten les inundacions i es preserva la qualitat de l’aigua de les nostres platges quan plou intensament.
Cal inscripció prèvia a ja.cat/DipositAigua
Organitza: Aula ambiental del Poble-sec i La Fàbrica del Sol

Bicicletada pel Canal de la Infanta
Dissabte, 25 de març, a les 10 h
Punt de trobada: cruïlla dels carrers Mare de Déu de Port i Santa Eulàlia
Marxa ciclista pel traçat del Canal de la Infanta, amb final a la finca ecològica i espai cultural agropolità de Les Cabasses. Dinar amb productes ecològics a càrrec de La Suculenta (8 €). Projecció del documental ‘El delta negat’ (Elisenda Trilla, 2008). Tornada a Barcelona amb final a la plaça d’Ildefons Cerdà abans de les 18 h. Inscripció prèvia a través del correu hola@lafundicio.net.
Organitza: La Fundició

Espectacle “On, com, aigua?”
Dissabte, 25 de març, a les 12 h
Plaça de Joan Pelegrí
Espectacle gratuït a càrrec de la Cia. la Toli Clown.

Cinefòrum sobre “Chinatown”
Divendres, 31 de març, a les 18.30 h
Sala d’actes de les Cotxeres de Sants (plaça de Bonet i Muixí, )
Amb debat sobre l’aigua com un bé comú o un arma de poder pel crític i president d’ACCEC, Ignasi Franch.

Ruta guiada pel traçat del Canal de la Infanta
Dissabte, 1 d’abril, de 10 a 14 h
Punt de trobada: cruïlla dels carrers Mare de Déu de Port i Santa Eulàlia
La ruta es farà en autobús. Segona parada al carrer de la Mare de Déu de Port amb el dels Alts Forns, a càrrec de l’Espai Construïm La Marina-ZF. Tercera parada a l’antiga fàbrica tèxtil de Can Batlló. Quarta parada a la frontera de l’Hospitalet amb Cornellà, on el Centre d’Estudis de l’Hospitalet analitza la influència del canal als agroecosistemes del pla del Llobregat i exposa les reivindicacions veïnals a l’Hospitalet, mentre la Taula Comunitària del Rec Comtal mostra l’experiència d’aquesta recuperació. Cinquena parada a Cal Trabal, l’última zona agrícola de la ciutat. Inscripció prèvia a través del correu hola@lafundicio.net.