A l’estiu obrim els patis de les escoles

28/06/2022 - 13:44

Infància. Del 27 de juny al 31 d’agost, quatre patis d’escoles públiques dels barris de Sants-Montjuïc s'ofereixen com a espais per a l’ús de la ciutadania.

Durant les vacances escolars d’estiu, els patis d'escoles i instituts públics es continuen posant a disposició de les famílies com a espais educatius i de lleure. Del 27 de juny al 31 d’agost, fins a setze centres de la ciutat obren els patis amb el suport de monitors i monitores que hi fan activitats de dinamització educativa. Quatre d'aquests patis són als barris de Sants-Montjuïc: els de les escoles Ramon Casas, Lluís Vives, Barrufet i Poble-sec.

Aquests són els horaris en què aquestes quatre escoles de Sants-Montjuïc obren els seus patis:

  • Escola Ramon Casas. Del 27 de juny al 31 d’agost, tots els dies, de 17.00 a 20.00 hores.
  • Escola Lluís Vives i Institut Lluís Vives. Del 27 de juny al 31 d’agost, tots els dies, de 17.30 a 20.30 hores.
  • Escola Barrufet. Del 27 de juny al 31 de juliol, tots els dies, de 17.30 a 20.30 hores. Tancat a l’agost.
  • Escola Poble-sec. Del 27 de juny al 31 de juliol, tots els dies, de 17.30 a 20.30 hores. Tancat a l’agost.

Consulteu els patis escolars oberts al barri, les adreces, els horaris i més informació relacionada a ajuntament.barcelona.cat/educacio/ca/patis-escolars-oberts. A l’estiu no hi ha servei de patis oberts a les escoles bressol, com l’EBM Pau de l’Espanya Industrial. Aquesta activitat es reprendrà, ampliada, a partir del setembre. A les escoles bressol, aquest servei s’adreça exclusivament a infants de fins a 6 anys. Com a la resta de patis escolars oberts, els nens i les nenes hauran d’anar acompanyats sempre de les seves famílies o d’una persona adulta de referència.

Els patis oberts, espais de trobada

Els patis escolars oberts al barri volen potenciar l’ús educatiu del temps fora de l’horari escolar per a infants, joves, famílies i persones adultes en general i promoure l’obertura de nous espais socials i de relació per a la ciutadania. S’hi fomenten valors i actituds de respecte, cooperació, esforç i responsabilitat dels infants i dels joves mitjançant el joc compartit. D’aquesta manera, aquest programa obre l’escola al barri i contribueix a fer dels barris espais més educadors.