La Fundació Julio Muñoz Ramonet acull la segona edició del cicle C1ENCI4RT

10/03/2022 - 09:31

El cicle d’activitats gratuïtes de ciència i art té lloc del 20 de març al 12 de juny i està programat per Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona.

La Fundació Julio Muñoz Ramonet torna a repetir per segon cop com a escenari del cicle C1ENCI4RT. Els seus jardins acolliran una programació de sis activitats que volen fer palès l’estret vincle que existeix entre les dues disciplines de la ciència i de l’art.

Aquest segon cicle constarà de sis activitats amb les mateixes característiques que en l’anterior edició: adreçades a nens i nenes i públic familiar i totes aquelles persones interessades que s’hi vulguin quedar.

La programació s’allarga tota la primavera, del març al juny, sempre en diumenge i en horari de migdia, a les 12 h. Totes les activitats són gratuïtes i l’entrada, lliure fins a completar l’aforament.

Programació C1ENCI4RT

Diumenges de març, abril, maig i juny, a les 12 h

20 de març, ‘La cuina i la química’ ANUL·LADA PER PREVISIÓ DE PLUJA. ES REPROGRAMARÀ

Taller-demostració a càrrec de ‘Re-crea Accions Culturals’ adreçat a públic a partir de 8 anys i familiar. A partir d’una recepta molt senzilla, descobrirem com la cuina i la química tenen moltes característiques en comú.

27 març, ‘Ciència i música’

Taller-demostració a càrrec de ‘Funbrain’ adreçat a públic de 5 a 9 anys i familiar. Descobrirem què és el so i com es transmet. Veurem com es generen les ones i les vibracions del so a partir d’exemples demostratius amb l’ajuda del públic assistent.

24 d’abril, ‘El conte del triangle i el quadrat’

Taller participatiu a càrrec de David Pinyol, Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA), adreçat a públic de 4 a 8 anys i familiar. El narrador explicarà un conte amb coixins que juguen a fer art amb quadrats i triangles. El conte és ple de reptes que el públic assistent haurà de resoldre.

15 de maig, ‘Leonardo, científic i artista’

Taller teatralitzat a càrrec de ‘Re-Crea Accions Culturals’, adreçat a públic a partir de 6 anys, familiar i públic general. Coneixerem Leonardo Da Vinci, el científic i artista del Renaixement italià que va ser pintor, escultor, arquitecte, botànic, inventor, i un llarg etcètera.

22 de maig, ‘El so del color’

Taller demostració a càrrec de ‘Gatillo Culón’ adreçat a públic de 6 a 12 anys i familiar. Què són els colors? Com funciona l’ull a l’hora de percebre els colors? Quins punts tenen en comú la llum i el so? Descobrirem aquestes i moltes altres coses.

12 de juny, ‘La física de la dansa’

Taller experimental i participatiu a càrrec de ‘La Mandarina de Newton’ adreçat a públic a partir de 7 anys i familiar. El taller convida les persones assistents a moure’s i a experimentar els conceptes científics necessaris per dur a terme aquest moviment.

Més informació