El Fons del Parc d’Atraccions del Tibidabo’, protagonista del nou podcast de ‘Barcelona AMB Paraula d’Arxiu’

22/06/2022 - 14:26

A l’Arxiu Municipal del Districte de Sarrià – Sant Gervasi es conserva un dels fons institucionals més peculiars de tots els que es conserven a Barcelona: el Fons del Tibidabo.

‘Barcelona AMB Paraula d’Arxiu’ va començar a emetre’s el mes de juny de 2021 amb l’objectiu de donar a conèixer els fons documentals conservats als diferents centres de l’Arxiu Municipal de Barcelona a partir d’un format totalment innovador tant per a la institució com per al món de l’arxivística ja que es tractava del primer podcast en català que es duia a terme dins de l’àmbit dels arxius.

Cada episodi gira al voltant d’un document o una temàtica en concret, els quals serveixen de pretext per explicar una petita part de la història de la ciutat de Barcelona. I és que el podcast són petites històries del gran trencadís ple de colors i matisos de la història de Barcelona.

El passat mes de juny, el podcast de l’Arxiu Municipal de Barcelona va ser guardonat com a millor guió a la primera edició dels Premis Sonor organitzats per la revista ‘La Mira’ i Catalunya Ràdio.

El Fons del Parc d’Atraccions del Tibidabo

A l’Arxiu Municipal del Districte de Sarrià – Sant Gervasi es conserva un dels fons institucionals més peculiars de tots els que es conserven a Barcelona: el Fons del Tibidabo.

Aquest episodi del podcast té com a protagonista l’arxiu històric documental de l’empresa que va gestionar el parc d’atraccions des de finals del segle XIX fins a principis del XIX, i compta amb les intervencions del dissenyador gràfic Ròmul Brotons i de Jaume Oriol, arxiver de l’Arxiu Municipal de Sarrià – Sant Gervasi.

L’Arxiu Municipal de Barcelona conserva la memòria viva de la ciutat. A través dels seus centres d’arxiu, milions de documents, des de pergamins de llunyanes èpoques medievals fins a testimonis de memòria actual, ens parlen de la nostra vida com a ciutadans de Barcelona i de la ciutat en totes les seves expressions urbanes.

Podeu escoltar el podcast ‘El fons del Tibidabo. La memòria de l’encís de Barcelona’ a l’enllaç