Simona Hamer: "Vil·la Joana proporciona el marc ideal per treballar de manera concentrada"

13/08/2024 - 07:00

Simona Hamer, dramaturga i autora teatral freelance resident a Ljubljana, capital d’Eslovènia, fa balanç de la residència literària que ha fet enguany a Vil·la Joana: “Em va encantar l’entorn serè i aïllat de Vil·la Joana, que em va proporcionar el marc ideal per treballar de manera concentrada, i al mateix temps estar a tan poca distància de la ciutat, on em podia inspirar en museus, galeries d’art, espectacles, l’arquitectura…”.

Durant la seva estada, Hamer es va dedicar a un projecte literari que explora una perspectiva feminista sobre la planificació urbana i els problemes de la gentrificació i la turistificació. Una de les experiències més inspiradores per a ella va ser la visita a Ca la Dona, on va conèixer la història de la casa i el moviment feminista a Barcelona. En les tres setmanes de residència va esbossar la trama bàsica de l’obra, que ha evolucionat per centrar-la en un grup de dones que assisteixen a una classe d’autodefensa.

Hamer ja havia visitat Barcelona amb anterioritat, i explica que n’aprecia molt “l’ambient, la cultura i la història”.

Per a creadors que dubten sobre fer una residència literària, Hamer té un missatge clar: “Fes-ho!”. La dramaturga ens informa que està treballant també en la seva primera novel·la, una història romàntica amb un toc feminista, i espera amb ganes acabar l’obra de teatre que va començar a Barcelona, que té com a títol provisional No!.

Més informació sobre les residències de Vil·la Joana, en aquest enllaç.