La Biblioteca de sabers és un espai d’intercanvi de coneixements i d’històries personals per viure la diversitat. Està organitzat per Nexes Interculturals, amb la col·laboració de Fundació Putxet, CEAT i Plataforma SSG Refugi.
Un espai on persones migrades, com a ‘persones llibre’, compartiran els
seus sabers i, indirectament, les seves històries de vida a través d’activitats en format de taller.
El públic, com a grups de ‘persones lectores’ podrà experimentar la riquesa que ens aporten les persones nouvingudes a les nostres comunitats i desenvolupar l’empatia cap a la diversitat, per trencar estereotips i prejudicis i fomentar la no discriminació. Les ‘persones lectores’ tindran l’oportunitat de participar en els tallers en diferents torns, i d’entrar en diàleg amb les ‘persones llibre’.
Les persones llibres han participat prèviament en una formació sobre metodologies participatives i socioafectives per tal de desenvolupar les seves capacitats d’expressió i la seva creativitat per dinamitzar els tallers i compartir.
Per participar en l’activitat, cal omplir el formulari d’inscripció.
Els objectius de l’activitat són:
- Oferir a persones migrades i refugiades la possibilitat de compartir els seus coneixements i històries personals amb les persones de la comunitat local. D’aquesta manera, es vol subratllar que les persones migrades i refugiades no porten amb elles només els seus traumes i dificultats sinó, també, sabers – referent al menjar, la dansa, l’art, les manualitats, les cures, les diferents cosmologies i organitzacions socials, etc. – que venen de les seves històries personals, de les seves tradicions, valors, i creences.
- Oferir un espai per a experimentar la riquesa que ens aporten les persones migrades a les comunitats d’arribada i desenvolupar l’empatia cap a la diversitat, trencant estereotips i prejudicis i fomentant la no discriminació.
Programa Sarrià – Sant Gervasi per la Justícia Global 2023
Aquesta activitat forma part del Programa Sarrià – Sant Gervasi per la Justícia Global 2023. A l’enllaç adjunt podeu consultar la resta de la programació, que es desenvolupa durant els mesos d’octubre, novembre i desembre d’enguany.