Tall de trànsit a la Via Augusta per les obres del carril bici

29/03/2023 - 17:53

Mobilitat. De l'1 al 5 d'abril es tallarà el tram descendent (costat Llobregat) de la Via Augusta entre el passeig de la Bonanova i el carrer de Salvador Mundí. Es garantirà l'accés a l'aparcament de B:SM Porta de Sarrià.

De l'1 al 5 d'abril es tallarà el tram descendent (costat Llobregat) de la Via Augusta entre el passeig de la Bonanova i el carrer de Salvador Mundí. Es garantirà l'accés a l'aparcament de B:SM Porta de Sarrià.

De l’1 al 5 d’abril el carril descendent d’entrada a Barcelona de la Via Augusta (costat Llobregat) es tallarà completament entre el passeig de la Bonanova i el carrer de Salvador Mundí. El trànsit es desviarà per passeig de la Bonanova i els carrers d’Anglí i de l’Hort de la Vila fins arribar de nou a la Via Augusta.

Al mateix lateral de la Via augusta entre els carrers de Salvador Mundí i Hort de la Vila, tots dos carrils descendents es convertiran provisionalment en ascendents per donar alternativa d’accés als vehicles que vagin a l’aparcament de B:SM Porta de Sarrià o que vulguin entrar al carrer de Salvador Mundí.

Els vehicles que surtin de l’aparcament B:SM Porta de Sarrià poden mantenir el recorregut pels carrers de Salvador Mundí, d’Euterpe i de l’Hort de la Vila.

Els vehicles que arribin al carrer de l’Hort de la Vila des del costat Llobregat a la Via Augusta o els que vinguin del carrer del Cardenal de Sentmenat a la cruïlla amb la Via Augusta, podran fer les mateixes maniobres que a l’actualitat, amb dues excepcions:

  • Podran, a més, pujar pel lateral per anar a l’aparcament de B:SM Porta de Sarrià o al carrer de Salvador Mundí.
  • No podran utilitzar el carril d’accés directe al tronc de la Via Augusta en sentit entrada a Barcelona, perquè estarà ocupat per les obres. No obstant, es podrà fer la maniobra, a través de la línia de detenció existent, incorporant-se al tronc central.

Les actuacions afecten també a la circulació d’autobusos i de l’1 al 5 d’abril s’anul·la la parada 622 a la Via Augusta, entre el passeig de la Bonanova i el carrer de Salvador Mundí, per on passen les línies V7, 68 i N7.

Altres parades de bus que tenen afectacions per les obres del carril bici de la Via Augusta són:

  • Del 23 de març al 19 d’abril, la parada 202 a la Via Augusta, entre els carrers de Vallmajor i de Calvet (línies V11, 68 i N7) es trasllada provisionalment  al carrer de Calvet, cantonada amb Via Augusta.
  • Del 27 de març al 4 d’abril s’anul·la la parada 528 a la Via Augusta, entre la ronda del General Mitre i el carrer de les Escoles Pies (busos 68 i V7).

La implantació del carril bici a la Via Augusta entre els carrers de Laforja i de Dolors Monserdà, i correspon a dos projectes:

  • El tram entre els carrers de Laforja i de Ganduxer està finançat amb fons europeus Next Generation, i està previst que finalitzi en aquest mes d’abril.
  • El tram entre els carrers de Ganduxer i de Dolors Monserdà és un dels projectes aprovats als pressupostos participatius, i es preveu que acabi en el mes d’agost de 2023.