Coneixeu el projecte Radars a Sarrià i les Tres Torres?

28/03/2023 - 15:25

Gent gran. Aquesta iniciativa d’acció comunitària té l'objectiu de pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans, com ara l'aïllament social.

Aquesta iniciativa d’acció comunitària té l'objectiu de pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans, com ara l'aïllament social.

Radars es va crear l’any 2008 amb una prova pilot al barri del Camp d’en Grassot, per estendre’s més tard a altres barris de la ciutat. L’any 2017 es va implantar als barris de Sarrià i les Tres Torres.

És el resultat d’un treball conjunt impulsat pel centre de serveis socials de Sarrià en el qual col·laboren el Districte de Sarrià – Sant Gervasi,  persones voluntàries, veïnat, entitats, equipaments, el centre d’atenció primària i alguns comerços dels dos barris.

La coordinació es fa des de la Taula Radars, un espai de trobada trimestral que aplega aquestes entitats, serveis i persones per acordar els objectius que es volen assolir durant l’any. S’organitza per comissions de treball per implementar les accions o activitats per fer-ho possible.

La tasca de les persones voluntàries és vital per al funcionament del projecte. S’encarreguen de la Plataforma de Seguiment Telefònic i truquen de manera regular a les persones grans que hi participen per prevenir l’aïllament social i informar de les activitats o accions que es programen.

Si esteu interessats a conèixer de més a prop el projecte o a participar-hi, o sabeu d’alguna persona gran a qui li pugui interessar, escriviu a radarsgentgran@bcn.cat o truqueu al 932 915 884 (de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 h, i dimarts i dijous també de 15.00 a 18.30 h).

També podeu consultar el web del projecte Radars.