Parla de salut mental al districte de Sarrià - Sant Gervasi

09/06/2022 - 13:23

L'Ajuntament llença una nova campanya per donar a conèixer el servei per atendre els malestars emocionals i psicològics d'adolescents i joves "Konsulta'm", que al districte es troba a l'Espai Jove Casa Sagnier.

L’ajuntament llença una nova campanya, ‘Parla de salut mental’, per a promocionar el servei Konsulta’m. L’espai Konsulta’m és un servei de suport psicològic adreçat a joves i adolescents (de 12 a 22 anys), i persones adultes, amb una atenció per part de professionals de la salut mental. La seva finalitat és detectar i atendre de forma preventiva el patiment emocional i els problemes de salut mental de la població. És anònim, gratuït, es troba a tots els districtes de la ciutat, i no requereix cita prèvia.

Al districte de Sarrià – Sant Gervasi s’hi troba el punt de l’Espai Jove Casa Sagnier, pero se’n poden trobar d’altres a altres punts de Barcelona. En aquesta pàgina trobareu el mapa amb els punts d’atenció i els seus horaris.

El Konsulta’m és una acció que forma part del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, que té com a prioritat atendre la població infantil, adolescent i adulta jove.

Punt Konsulta’m de Sarrià – Sant Gervasi
Espai Jove Casa Sagnier
C. Brusi, 51
Dilluns, de 16.30 a 19.00 h
Telèfon: 672 642 573
konsultam.ssg@chmcorts.com

El servei municipal Konsulta’m, ideat inicialment per a persones d’entre 12 i 22 anys, va iniciar el seu desplegament progressiu a l’estiu del 2018 i es va acabar de completar de manera total al conjunt de districtes de la ciutat ara fa un any, fins a funcionar actualment en 13 punts diferents. Des del mes de gener passat, a més a més, s’ha posat en marxa un servei idèntic també per a persones de més de 22 anys, que igualment es desplegarà progressivament a tots els districtes. L’any 2021 el Konsulta’m va atendre un total de 1.271 joves que van realitzar 1.612 consultes, a banda d’atendre 389 professionals que van realitzar igualment 438 consultes, uns números que es van triplicar respecte als registres que hi havia un any abans. Les xifres d’enguany seguiran previsiblement incrementant-se, com demostra el fet que hores d’ara ja hi ha 1.218 consultes de persones joves ateses i 212 de professionals.