Els nous cicles temàtics de Biblioteques de Barcelona ens faran pensar en qüestions ètiques, justícia global, drets humans i també ens acostaran a la història i aplicacions de la física quàntica. Amb gairebé una trentena de xerrades a càrrec de persones expertes en cada matèria.
El primer cicle temàtic de l’any és, una vegada més, el de filosofia, que enguany celebra la XIX edició, amb sessions dedicades a repensar l’ètica. A ‘Cos, ànima i moral’, Francis García Collado ha coordinat, de gener a març, un programa per reflexionar sobre el bé i el mal, el suïcidi, la política, la intel·ligència artificial, el posthumanisme, la biopolítica, els medicaments, el biopoder, la consciència animal, la crisi ecològica, la phobiopolítica, l’experiència de l’absurd…
A la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall, hi haurà la xerrada ‘L’Abraham de Søren Kierkegaard o com defensar allò que és absurd’, dimarts 18 de febrer, a les 18.30 h, A càrrec de Begonya Saez Tajafuerce, doctora en filosofia amb la tesi Søren Kierkegaard: La seducció ètica (1997).
Podeu consultar la resta de Programació del cicle.
Al mes de febrer també comença ‘Un altre món és possible?’. Cicle coorganitzat amb la Direcció de Drets Humans, Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona que tractarà diversos temes (racisme, guerres, crisi climàtica i justícia digital) per reflexionar sobre si un altre món és possible.
Dimarts, 11 febrer, a les 18.30 h, a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall se celebrarà ‘Mèxic: defensar el dret a informar, defensar els drets humans’ A càrrec de Wara Revollo de la Taula per Mèxic.
La resta de programació del cicle la trobareu aquí
Un tercer cicle organitzat per Biblioteques de Barcelona és sobre Visions de ciència. ‘L’àtom i els secrets quàntics’. Fins a mitjan març, les biblioteques acolliran xerrades, música en directe i exemples propers, per descobrir com la quàntica està transformant el nostre món.