Barcelona ReAct, diàleg per reactivar una ciutat més competitiva i resilient
Ajuntament. Del 13 al 16 d’abril, la ciutat reuneix més d’un centenar de veus de referència locals i internacionals.
Del 13 al 16 d’abril, més d’un centenar de veus locals, nacionals i internacionals es reuniran a les jornades Barcelona ReAct, un gran esdeveniment per repensar conjuntament com construir una ciutat més resilient, competitiva i sostenible.
Un any després de l’inici de la pandèmia, la ciutat reuneix a les jornades Barcelona ReAct un ampli ventall d’actors que representen les tendències i els moviments socials amb què la ciutat vol establir sinergies i compartir el projecte de recuperació econòmica per als propers anys.
Objectius del Barcelona ReAct
L’objectiu del Barcelona ReAct és, en primer lloc, explicar la nova agenda econòmica per a Barcelona per a la propera dècada, el Barcelona Green Deal. Aquest full de ruta marca la visió de promoció econòmica competitiva i sostenible, que inclou projectes com el futur del 22@, la transformació del Port Olímpic, la reeconomització, necessària i urgent, del centre de la ciutat per fer-lo més resilient i equilibrat, o els projectes vinculats a la consolidació de la capitalitat global.
A més, l’esdeveniment servirà per compartir l’agenda de transformació econòmica amb la ciutadania, amb experts internacionals i amb els principals operadors globals, i per reafirmar Barcelona com una ciutat global on invertir o desenvolupar projectes vitals, professionals o de recerca i de creació de talent internacional.
Repensar la ciutat des de tots els àmbits
Durant les jornades s’intercanviaran propostes i s’analitzarà l’impacte i l’evolució de grans sectors implicats en la recuperació econòmica, com:
- La tecnologia i la innovació
- La nova mobilitat
- L’economia verda
- Les iniciatives de salut digital i ciència
- L’economia blava (sostenible i vinculada a l’aigua i al mar)
- La indústria 4.0
- Les indústries creatives
- L’economia del visitant
- La revolució dels aliments intel·ligents
També s’hi compartiran experiències d’altres ciutats amb la voluntat de teixir una xarxa de metròpolis resilients. Com a conclusió del Barcelona ReAct, s’elaborarà un manifest amb els deu punts clau per reactivar la ciutat, una guia per al futur econòmic de Barcelona.
Les veus de la reflexió
Entre els ponents destaquen la sociòloga i creadora del concepte de ciutat global, Saskia Sassen; l’urbanista i assessor de ciutats de tot el món Greg Clark; el director d’ISE, la fira audiovisual més gran del món, Michael Blackman; l’expert en acció climàtica i membre fundador de Greenpeace Remi Parmentier; la consellera delegada del projecte europeu EIT Urban Mobility, Maria Tsavachidis, o l’enviat especial de l’ONU per als oceans, Peter Thomson.
Les sessions que formen part del programa del Barcelona ReAct tindran un format híbrid (presencial i en línia) i hi participaran agents econòmics, socials i culturals destacats.