Un repte tecnològic per avançar cap a un turisme més sostenible
Turisme. Uns sensors 2D, 3D i d’infrarojos permeten analitzar els fluxos de persones en temps real per facilitar la presa de decisions sobre els serveis municipals als barris.
Una sèrie de sensors 2D, 3D i d’infrarojos permeten mesurar en temps real els fluxos i les aglomeracions de persones, bicicletes o vehicles tant en espais interiors com exteriors. Les dades obtingudes permetran mitigar els efectes de la massificació turística sobre la gent que viu o treballa al districte de l’Eixample i millorar l’experiència dels turistes.
També es facilitarà la presa de decisions sobre els serveis municipals que es presten als barris, com, per exemple, a l’hora d’informar dels horaris dels serveis de neteja, l’ampliació dels carrils o la pacificació dels carrers.
El projecte de l’empresa Affluences guanya el repte llançat per Digital Future Society i l’Ajuntament per l’ús que fa de la tecnologia per mesurar en temps real la concentració de persones a l’espai públic, i rebrà una aportació econòmica de fins a 40.000 euros provinents del fons de l’impost turístic (IEET) per implementar la prova pilot.
En total s’han rebut un total de quaranta propostes de deu països. La selecció del guanyador l’ha determinada un comitè d’experts de les entitats promotores de la convocatòria, entre les quals hi ha, a més de Digital Future Society, que és un programa de la Mobile World Capital Barcelona, el comissionat municipal de l’Agenda 2030, el Districte de l’Eixample i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives.
Diversos reptes de ciutat
Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa municipal InnovAcció 2030, per proposar diversos reptes a escala de ciutat i de territori. Altres reptes de la Digital Future Society que s’han impulsat han estat la millora de l’accessibilitat i la inclusió a la Ludoteca Guitard, al districte de les Corts, i la reducció de la petjada ambiental en el sector tecnològic.