Trobada virtual del Grup Motor de la Xarxa NUST
El passat 9 de juny de 2020 el Grup Motor de la Xarxa NUST es va reunir virtualment per primera vegada.
La reunió es va iniciar amb la benvinguda i presentació de Sònia Ruiz, Directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de la Gerència Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, que va emmarcar una nova etapa de la Xarxa NUST. Va posar en valor i posicionar les polítiques de temps a la nova dependència de la Gerència Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, a càrrec de Sara Berbel. L’objectiu és fer transversal la perspectiva de temps per tal que arribi a tota l’estructura i polítiques municipals i contribueixin a una millor organització del temps, més saludables, igualitàries i eficients.
La tècnica de Programes de Temps de l’Ajuntament de Barcelona, Carme Carrera i l’Elisa Stinus, de la Secretaria Tècnica de la Xarxa d’empreses NUST, van presentar les accions realitzades per la Xarxa NUST al llarg del 2020 així com el pla de treball de cara al nou semestre que ha començat.
La Xarxa ja compta amb 130 empreses i pel 2020 hi ha previst realitzar 4 tallers virtuals sobre bones pràctiques. Es va presentar la nova data per a la Jornada Anual 2020 en format virtual, que va quedar posposada arrel de la situació de confinament, finalment es celebrarà el 29 de setembre de 2020. A més a més, es va fer un breu repàs sobre la 8a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, es va presentar breument el progrés de la 2a edició del Programa Mentoria en Organització del Temps de Treball, així com es va compartir una pinzellada de les sinèrgies de la Xarxa NUST amb altres organitzacions.
La trobada del Grup Motor va comptar amb un espai de debat entre les empreses, per tal que poguessin compartir l’experiència de treball durant la situació de confinament així com prioritzar els aspectes que interessen més per treballar en el marc de la Xarxa NUST. Va destacar la implementació del teletreball de forma massiva arrel del confinament. Les empreses van compartir els reptes als quals s’enfronten, així com també va haver-hi intercanvi de bones pràctiques de cara a afrontar la represa de l’activitat presencial compaginada amb el teletreball.
Per acabar, Emilia Pallàs, Directora Executiva de Desenvolupament Socioeconòmic de Proximitat de Barcelona Activa, va agrair la participació de les empreses i va comentar la necessitat de seguir aprofundint en el teletreball en el marc de la Xarxa NUST, per tal de compartir i difondre reflexions, bones pràctiques i experiències.