Qui som?

El Departament de Joventut forma part de la Regidoria d'Infància, Joventut i Gent Gran de l'Àrea de Drets Socials.

Té com a missió incidir en polítiques juvenils relatives als àmbits acadèmic, ocupacional, d'emprenedoria, habitatge, associacionisme i salut.

A més, s'ocupa de garantir la transversalitat d'aquestes polítiques amb les diferents àrees de l'Ajuntament.

Les polítiques transversals de joventut centren el Pla d'Adolescència i Joventut 2017-2021, que es va elaborar a partir de les aportacions tècniques dels i de les professionals de joventut, representants municipals, persones joves de la ciutat i associacions juvenils.

El Departament també impulsa un catàleg d'equipaments, recursos i serveis destinats als adolescents i joves de la ciutat de Barcelona, que pretén atendre les demandes d'aquests col·lectius partint dels seus interessos i adequant-se a les seves necessitats.

El Pla d'Adolescència i Joventut parla de vosaltres i de les accions i mesures que l'Ajuntament realitzarà pensant exclusivament en vosaltres durant el seu mandat. Consulta'n més informació aquí!

L'Enquesta de joves de Barcelona del 2015 aporta coneixement sobre les condicions de vida, els hàbits i els valors de la gent jove barcelonina amb edats compreses entre els 15 i els 29 anys. Fes-hi una ullada!