Un llibre relata curiositats i anècdotes del barri de Sant Gervasi

Fri, 17/06/2022 - 07:00

Un llibre relata curiositats i anècdotes del barri de Sant Gervasi

L'acte de presentació tindrà lloc dimecres 22 de juny a les 19 h a Casa Usher.

L’editorial Efadós ha publicat el llibre 101 curiositats de Sant Gervasi, coordinat per Jesús Mestre i que té entre els seus autors Pep Arisa, Manuel Castellet, Jaume de Oleza, Araceli Vilarassa i el mateix Mestre, bons coneixedors de la història i el present del barri. Casa Usher Llibreters n’acollirà una presentació el 22 de juny a les 19 h, amb la presència dels autors.

El volum arriba en l’any en què es commemora el 125è aniversari de la primera annexió dels pobles del Pla per part de Barcelona. Aleshores, la ciutat va agregar al seu terme municipal les viles de Sants, les Corts, Sant Martí de Provençals, Sant Andreu del Palomar i Sant Gervasi de Cassoles. Més endavant, el 1904, arribaria l’annexió de Sant Joan d’Horta i el 1921 la de Sant Vicenç de Sarrià.

El llibre vol recordar el passat de Sant Gervasi de Cassoles com a entitat administrativa independent i, al llarg de 101 temes, curiositats o anècdotes, aspectes que conformen la seva personalitat i elements distintius que s’han conservat en la memòria o el patrimoni fins a l’actualitat. És un llibre d’història amb pinzellades de geologia, geografia, cultura, art, arquitectura o urbanisme que mostra l’excepcional història d’aquest territori i de la gent que hi va viure.

Més informació, en aquest enllaç.