Els comerciants de l’Esquerra de l’Eixample creen la ruta gastronòmica “De Plat i Tapa”

Quan

04/09/2018

La bona fama de molts locals dedicats a la restauració a Barcelona fa que la gastronomia sigui un important valor en moltes iniciatives de dinamització que es fan a la ciutat, entre les quals hi ha les comercials. Sant Antoni, Nou Barris, Sant Andreu o Sant Martí ja ofereixen als seus eixos comercials propostes gastronòmiques a través de diversos itineraris o rutes. Ara, l’eix Nou Eixample, que aplega comerços de l’Esquerra de l’Eixample. crea la seva pròpia ruta per a aquesta tardor en la seva primera edició: "De Plat i Tapa".

Des del pròxim 24 de setembre i fins el 7 d’octubre, en coincidència amb la festa major de l’Esquerra de l’Eixample i el festival Ús Barcelona que es farà a La Model, els seus comerciants oferiran la seva pròpia proposta gastronòmica amb la participació dels locals de restauració que hi ha al barri. 

Votació del públic

L’associació de comerciants ultima ara els preparatius d’aquesta primera edició, en la qual el públic participant podrà valorar els plats i les tapes amb el seu vot a través del mòbil i participar en el sorteig d’un sopar per a dues persones i un curs al taller de cuina del mercat del Ninot, que també és membre de l’associació i col·labora en la ruta. La informació sobre els restauradors participants i el sistema de votació es coneixeran a través del nou espai que en breu es publicarà a la pàgina web de l’associació www.noueixample.cat . Els dos establiments més valorats pel públic rebran un guardó de reconeixement per part de l'Associació Nou Eixample.

La gastronomia, i aquesta ruta en particular, és una iniciativa amb la qual es vol donar a conèixer l’oferta gastronòmica i comercial que ofereix l’Esquerra de l’Eixample. Per les mateixes dates de la ruta gastronòmica l’associació de comerciants organitzarà diversos itineraris pels comerços del barri, entre els quals també n’hi ha una dedicada als establiments considerats “emblemàtics”.

Més d’una vintena de restauradors participaran a la primera ruta gastronòmica, entre els quals hi ha també diverses parades del mercat del Ninot que ofereixen als seus clients tast dels seus productes ja cuinats.

 

La ruta gastronòmica "De Plat i Tapa"