Darrere el taulell: coneix els comerços de Barcelona

Saps què hi ha darrere el taulell dels comerços de Barcelona? Grans idees, grans professionals i molta feina ben feta. En aquest espai, pots conèixer de prop els comerços més singulars de Barcelona i les persones que cada dia els fan possibles. Botigues centenàries, establiments que amaguen un munt de tresors, pioners en l’adopció de les noves tecnologies, negocis innovadors... Barcelona és plena de comerços exemplars, i aquí en tens alguns exemples.  

 

 
Freeel Electric Bikes

Panes Creativos

Daniel Jordа, forner de Panes Creativos i artesа creatiu, ofereix un producte alineat als nous corrents gastronтmics, sense perdre l’arrelament a l’entorn. Des de Nou Barris, Jordа ha obert camн cap a una nova manera d’entendre els oficis, convertint la feina artesana en un laboratori d’idees.

 

 
Freeel Electric Bikes

Freeel Electric Bikes

Daniel Tizón, de la botiga de bicicletes elèctriques Freeel Bikes, ens explica com escoltar la clientela i entendre les seves necessitats ha estat la clau per a la innovació en el seu producte. El comerç va rebre una menció especial en la 22a edició dels Premis Comerç de Barcelona precisament pel seu caràcter innovador.

 

La Font de Mimir

Cansaladeria Puig

Pròsper Puig, propietari d'aquesta històrica cansaladeria de Sant Andreu, ens explica com es viu la professió de carnisser i xarcuter des de dins i la importància del comerç de proximitat en la construcció d'un barri cohesionat i dinàmic.

 

La Font de Mimir

La Font de Mimir

La llibreria “La font de Mimir” (Nou Barris) va obrir el 2011 i és un establiment que es relaciona i s’implica amb la comunitat. Col·labora en el projecte “Camins escolars” i “El Comerç i les Escoles”.

 

 

Çukor

Çukor

Çukor és una botiga i un obrador artesà d'elaboració de dolços. Un comerç que s'obre també a la comunitat a través el programa educatiu "El comerç i les escoles".

 

 

Wonder Photo Shop

Wonder Photo Shop

L'establiment Wonder Photo Shop, obert per la marca Fujifilm fa tres anys a Barcelona i guanyador del Premi Comerç 2018 a la Innovació, proporciona als clients noves experiències a la botiga.

 

 

Òptica Cottet

Òptica Cottet

L’òptica Cottet de Barcelona és una ensenya comercial des de 1902, visible al mateix centre de la ciutat amb el seu emblemàtic termòmetre a la façana de Portal de l’Àngel. Implicació empresarial i la contribució a la dinamització comercial de Barcelona.

 

“L’Estoc

L’Estoc

Botiga i cooperativa, es dedica a la creació de mobiliari a partir del reciclatge i amb un projecte social, tot creant oportunitats laborals per a persones amb diversitat funcional.

“La Carbonera

La Carbonera

La llibreria oberta al Poble-sec el 2017 la gestiona una cooperativa. Creix amb el suport i la complicitat de la comunitat. Ara s’estrena amb al programa educatiu “El Comerç i les Escoles”.

Etnia Barcelona

Etnia Barcelona

La firma catalana fabricant d’ulleres va innovar en el punt de venda i va iniciar la seva expansió internacional amb la introducció dels models d’ulleres de sol.

 
La lleteria del Poblesec

La lleteria del Poblesec

La lleteria del Poblesec” –la “llete”, com és més coneguda la botiga al barri- és un negoci d’alimentació ecològica i amb activitats i teràpies per a la cura del cos que va creixent a mesura que es creen noves relacions amb els veïns.

 
El petit rusc

El petit rusc

La botiga, al cor de Sant Andreu, ven articles per a nadons i per a criatures més grans, junt amb activitats per a pares i infants. Un comerç que promou els valors de la família i l’educació.

 
Amics de la Rambla

Amics de la Rambla

L’Associació d’Amics de la Rambla és una de les entitats que van ser guardonades amb un reconeixement especial del Premi Comerç Barcelona per “la seva aposta de valentia, fermesa i solidaritat mostrada arran dels atemptats del 17 d’agost de 2017”, segons va acordar el jurat.

 
Cistelleria Siscart

Cistelleria Siscart

La cistelleria Siscart és un comerç centenari que s’ha adaptat a les necessitats del client. Amb l’aparador virtual de la seva pàgina web i el perfil de la xarxa social Facebook, rep encàrrecs i fa enviaments, encara que de moment no tingui venda en línia.

 

Les rutes de tapes 

Ferreteria.es  

Amb més de 100 anys d'història aquest negoci familiar s'enfronta a un nou repte d'obrir una nova línea de negoci a Internet. 

Òptica Segarra

Òptica Segarra

Òptica Segarra representa un exemple d’adaptació als canvis i modernització empresarial que es transforma en una oportunitat d'ampliació de la botiga.

 

Casa Piera

Casa Piera

Casa Piera és una bona mostra de l’evolució d’un establiment comercial que ha entès la necessitat d’adaptar-se als nous temps.

 

Les rutes de tapes 

Koetània  

Koetània és una joiera amb les portes ben obertes. Tenen el taller als peus de la botiga i els clients poden participar activament en el procés de creació de les joies. 

 
Les rutes de tapes 

Menja futur

El projecte Futur atén necessitats bàsiques de gent en risc de pobresa, donant feina i donant de menjar. 

 
 
CoopMercat;

CoopMercat

Establiment que destaca pel seu compromís en la inserció laboral de persones amb discapacitat i per l’assistència i serveis que ofereix a la gent gran. 

 
Ceres Natural

Ceres Natural

CERES Natural és una cooperativa on es poden trobar productes d’alimentació,  cosmètica i de neteja  ecològics i sostenibles, al mateix temps que també ofereix  un servei de teràpies naturals amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat, el comerç just i la salut.

 
Pastisseria Kessler-Galimany

Pastisseria Kessler-Galimany

Pastisseria Kessler-Galimany és una de les pastisseries més antigues i emblemàtiques del barri de Sants de Barcelona. Amb els seus 50 anys d’història, s’ha concentrat en l’elaboració de pastisseria artesana de qualitat. La podeu trobar al carrer de Sants, 53.

 
Pastisseria Kessler-Galimany

Temps de Terra

Projecte agrícola i ramader que neix a la finca de la Vall de Cabiscol, a Amposta. En aquesta finca autosuficient es cultiven productes sense pesticides i respectuosos amb el seu procés natural de maduració, que de forma diària arriben a Barcelona. Trobareu la botiga a la Plaça Camp, 51.

 
 
Barreteria Obach

Barreteria Obach

Situada al carrer del Call, 2 aquest establiment ofereix una àmplia varietat de models de barrets, boines, gorres i barretines amb un tracte proper i personalitzat.

 
Barreteria Obach

Coses de casa, el tèxtil en ple barri Gòtic

Des de 1972, aquest establiment situat a la plaça de Sant Josep Oriol ofereix als seus clients una àmplia gamma de productes relacionats amb el tèxtil.

 
Barreteria Obach

A Pes...Nutrició responsable

A PES és una botiga de productes a granel que es basa en criteris mèdics de Nutrició Responsable (Nutrable) per seleccionar una oferta beneficiosa per a la salut.

 

 
Llibreria Angel Batlle

Llibreria Angel Batlle, redescobrint el plaer de llegir

Ubicada en ple barri Gòtic de Barcelona, la llibreria Angel Batlle ofereix un ampli catàleg de llibres antics i moderns, mantenint gairebé inalterable el mateix aspecte que tenia el 1934, any en què va obrir al públic l’avi de l’actual propietari que va donar nom a l’establiment.

 
Llibreria Angel Batlle

Òptica Arense, el sabor del modernisme

L’Òptica Arense va obrir les portes el 1995 a la Ronda Sant Pere, a l’antiga Casa Teixidor, conservant no només la façana d’aquest establiment emblemàtic, sinó també la increïble decoració modernista de sostres, parets i mobiliari que daten de principis del segle XIX

Les rutes de tapes 

El Rei de la Màgia

El Rei de la Màgia va obrir les portes el 1878, sent la botiga de màgia de Barcelona més antiga que es coneix.  

Les rutes de tapes 

Pastisseria Pujol - La Estrella

Fundada al 1825 com a pastisseria per la mateixa família que regentava La Colmena, Pastisseria Pujol, La Estrella va passar a mans de Simeon Pujol l’any 1944, convertint-se així, en un negoci familiar que ha sobreviscut fins els nostres dies.  

Marcs Palou 

Marcs Palou

Fundada al 1924, al barri de Gràcia, Marcs Palou és l'establiment referent de l'emmarcació a mida a la ciutat de Barcelona.  

Marcs Palou 

Loisaida

Impregnat de l’estètica vintage, aquest establiment, ubicat a l’antiga fàbrica de la moneda del Born barceloní, exhibeix articles de segona mà singulars i artístics.  

Personal Book;

Personal Book

La llibreria Personal Book, situada a Nou Barris, té una tots els llibres que no es troben, una vocació clara: fer créixer el món del llibre més enllà del comerç.

Personal Book;

Casa Perris

Casa Perris és un establiment autèntic i ple d’història, situat al Born de Barcelona. En destaquen les olors, les textures i els colors dels productes que ja compraven els nostres besavis: arrossos, llegums, fruits secs o espècies.

Personal Book;

B de Barcelona

Situat a l’Eix Gaudí, en una de les rutes modernistes més visitades de la ciutat, B de Barcelona és un espai de shopping turístic diferent. .

“Fort

Fort Pienc

Al llarg de cinc anys, l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc de Barcelona ha aconseguit integrar el teixit comercial al barri i construir una xarxa oberta.

“Teixits

Teixits Pàdua

Aquest establiment de roba per a la llar situat al cor del barri de Sants és un exemple de professionalitat i supervivència.

“El

El Safareig

El Safareig és una botiga de venda a granel de productes de neteja i productes d’higiene personal ecològics, respectuosos amb el medi i amb la salut de les persones.

“Cal

Cal Romesco

Aquesta botiga de producte fresc i elaborat és, en realitat, un aparador del fruit del treball de productors i productores ecològics i socials.

“Associació

Associació venedors entorn Mercat de Sants

Aquesta associació de venedors és responsable de dinamitzar l’entorn del Mercat de Sants, conjuntament amb l’eix comercial.