L’experiència “El Comerç i les Escoles” es presenta a les jornades sobre ”El dret a la Ciutat Educadora”

Quan

28/11/2017

  • Barcelona acull una trobada en el dia Internacional de la Ciutat Educadora, dimecres 30 de novembre 

Barcelona acull unes jornades dimecres 29 i dijous 30 de novembre sobre “El dret a la ciutat educadora”, tot coincidint amb el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que té lloc dimecres. En aquesta trobada, es presentarà l’experiència promoguda per la Direcció de Comerç “El comerç i les escoles”, dins l’àmbit de treball “Formació al llarg de la vida”, entre diversos projectes municipals. 

Dimecres, 30 de novembre, i sota el lema “El dret a la ciutat educadora”, la jornada acull la presentació i debat de diferents iniciatives municipals que tenen el seu eix central en el paper de la ciutat en l’educació. La sessió de dijous acull el simposi “El dret col·lectiu a l’educació”. Tenen lloc al Col·legi d’Advocacia de Barcelona.

“El comerç i les escoles” promou el coneixement de l’entorn cultural, social i històric a través del comerç de proximitat i té com a objectiu crear una cultura de consum crític i responsable des de ben petits. És un programa que amb la col·laboració de comerciants i centres educatius dóna a conèixer el comerç barceloní i fomenta repensar el model de comerç, de forma que el concepte de consum sigui assimilat per joves i infants (de 3 a 20 anys) d’una manera crítica i responsable.

Activitats amb els alumnes i els comerciants

A través d’activitats com les visites guiades, el joc del geocatxing –que acosta comerços emblemàtics i alumnes mitjançant la tecnologia- tallers pràctics de consum organitzats als mateixos establiments i la creació de punts de llibre que després es distribuiran entre els ciutadans, es posa en valor els oficis, es vol despertar vocacions, fer que es valori la diversitat del comerç i fomentar un consum responsable i la participació activa dels ciutadans.

L’experiència educativa promoguda per la direcció de Comerç fa que els establiments es transformin en espais d’aprenentatge, es fomentin les relacions intergeneracionals amb els diferents actors i es posi en valor un model de ciutat. És, al mateix temps, un projecte que promou la inclusió i la creació d’oportunitats. 

Experiències barcelonines

Les jornades concentren també l’interès en un conjunt de pràctiques desenvolupades per l’Ajuntament de Barcelona. Així, s’exposaran projectes com ara “Mentoring +40” –per ajudar a majors de 40 anys a trobar feina amb l’ajuda de tutors-, o “Punt de Trobada”, el projecte socioeducatiu de les biblioteques, entre d’altres iniciatives. 

L’experiència “El Comerç i les Escoles” es presenta a les jornades sobre ”El dret a la Ciutat Educadora”