Barcelona acollirà la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees

20/02/2023 - 17:16 h

EMBLEMÀTICS. La iniciativa, que tindrà lloc el 7 de març, comptarà amb representants de París, Roma i Lisboa. La jornada, organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, també servirà per presentar una declaració institucional de suport a aquests comerços.

El proper dimarts, 7 de març, Barcelona acollirà la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees. A la trobada, que tindrà lloc a la Llotja de Mar, hi participaran representants institucionals de les ciutats de Barcelona, Lisboa, París i Roma per tal de posar en comú les pràctiques que es duen a terme a cada territori amb aquests establiments comercials emblemàtics que són patrimoni cultural, comercial i històric d’Europa.

Aquesta iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, busca reflexionar i debatre sobre la preservació i promoció dels establiments que per la seva història, valor patrimonial, especificitat i trajectòria mereixen ser destacats com a emblemàtics. L’objectiu principal és crear estratègies conjuntes entre les diferents ciutats per preservar el patrimoni comercial europeu.

La jornada estarà formada per taules rodones i ponències que versaran sobre les oportunitats i reptes que suposa comptar amb comerç emblemàtic a les ciutats europees; Europa i el comerç emblemàtic; i les bones pràctiques en la seva gestió, comptant amb les experiències de Barcelona, París, Roma i Lisboa. També es presentarà l’Informe del Grup Europeu de Treball sobre Ciutats Europees i Comerç.

L’acte comptarà amb la intervenció de ponents nacionals i internacionals, així com amb la participació institucional del Parlament Europeu. Finalment, es presentarà la Declaració de Barcelona sobre la preservació i promoció dels establiments comercials emblemàtics. Aquesta és una presentació conjunta de les quatre ciutats que es lliurarà a l’eurodiputat, Marcos Ros. Posteriorment, a la tarda, es durà a terme el programa cultural amb activitats vinculades al comerç emblemàtic.

La cita va dirigida al teixit comercial de Barcelona i, especialment, als establiments comercials emblemàtics. La jornada també està oberta a institucions de tots els nivells i a la ciutadania. Tant el programa com el formulari d’inscripció es poden consultar en aquest enllaç.