Procés participatiu per definir l'estratègia BIM de la Generalitat de Catalunya

La Direcció de Serveis d'Edificis Municipals col·labora en el procés participatiu per al desenvolupament de l'estratègia BIM impulsat per la Generalitat de Catalunya.

..
15/11/2023 - 10:38 h

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un procés participatiu per actualitzar la seva estratègia d’implementació de BIM (Building Information Modeling). Aquest procés ha obert un espai de participació presencial amb quatre tallers, dos dels quals oberts a altres administracions, i l’Ajuntament de Barcelona hi ha participat activament.

El primer taller obert s’ha fet al mes d’octubre (2n Taller) i anava adreçat als agents vinculats al sector de la construcció (altres administracions, societat civil, empreses i ciutadania). L’objectiu d’aquest taller era identificar amb els diversos agents les dificultats, amenaces, fortaleses i oportunitats (DAFO) sobre la implementació de la metodologia BIM en els projectes d’obra pública a Catalunya.

A partir de la diagnosi prèvia, es van formular amb els mateixos agents, propostes sobre el que s’ha de corregir, afrontar, mantenir i explotar (CAME) per integrar de manera estratègica la metodologia BIM al sector de l’obra pública a Catalunya.

Al mes de novembre (3r Taller) ha tingut lloc el segon taller obert. Un taller conjunt de retorn i priorització del procés participatiu, amb l’objectiu de presentar la síntesi dels tallers anteriors i revisar la diagnosi i prioritzar les propostes per arribar a un pla comú, en conjunt amb els agents de l’Administració pública i els vinculats al sector de la construcció.

A partir d’aquest últim taller, el Comitè tècnic BIM revisarà els resultats del treball fet pels agents participants i treballarà les conclusions amb un retorn del procés.