L’“Impulsem el que fas” per activar l’economia dels barris

La vuitena edició d’“Impulsem el que fas” té un pressupost de 2,6 milions d’euros, que es destinaran a sufragar fins al 80% de nous projectes arrelats als barris i districtes impulsats per persones emprenedores i empresàries. S'espera arribar a un total de 150 projectes, que rebran entre 16.000 i 43.000 euros, d’acord amb les diferents despeses i modalitats.

Dona amb el cartell d'una botiga a la ma que indica que està oberta.
10/08/2024 - 09:08 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

Des de la primera convocatòria de l'”Impulsem el que fas” s’han finançat 963 projectes amb una inversió total de 19 milions d’euros. Enguany els ajuts s’atorgaran segons l’ordre cronològic de presentació de les sol·licituds, sempre que compleixin els requisits establerts a les bases de la convocatòria.

El procés de sol·licitud dels ajuts s’ha de fer al web de Barcelona Activa, una vegada presentada la instància a l’Oficina Virtual de Tràmits. El període de sol·licituds s’obrirà al setembre i estarà vigent fins al 15 d’octubre o fins a esgotar-se el pressupost.

Sis modalitats en l’edició d’enguany

Els ajuts “Impulsem el que fas” inclouen sis modalitats vinculades a reptes i sectors econòmics estratègics. La principal pel que fa a l’assignació pressupostària (1 milió d’euros) és l’”Amunt persianes“, que preveu permetre la posada en marxa de nous negocis en locals de planta baixa, i que enguany també promourà l’obertura de parades de mercats.

La resta de modalitats són per cofinançar actuacions vinculades amb l’àmbit de la innovació socioeconòmica i l’economia social i solidària; el foment de l’ocupació de qualitat, mitjançant actuacions de mercat de treball i intermediació i l’abordatge de la precarietat laboral en algun dels districtes que estan per sota de la renda mitjana (Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó); l’impuls de projectes que afavoreixin la desconcentració territorial del turisme i que ajudin a reduir la pressió turística de les àrees més visitades de la ciutat; per a actuacions en alimentació sostenible i consum responsable, i per contribuir a millorar l’eficiència i la reducció de l’impacte del repartiment urbà de mercaderies, mitjançant vehicles de zero emissions.