Cada any el Districte de Gràcia treballa amb la Fundació de manera coordinada per garantir els serveis necessaris per al bon funcionament de la festa. Enguany la tornada a la normalitat ha estat un repte organitzatiu molt important per a la festa.

La Festa de Gràcia és l’expressió de la identitat gracienca i representa el punt àlgid de la vida associativa i participativa de la Vila de Gràcia. En els més de dos-cents anys d’existència, han estat organitzades per les associacions de carrers, places i associacions de veïns i veïnes, fet que s’ha mantingut viu al llarg dels anys i forma part de la seva idiosincràsia. Avui dia també, però amb una estructura organitzativa que comanda la Fundació Festa Major de Gràcia.

D’altra banda, el Districte de Gràcia col·labora braç a braç amb la Fundació de manera coordinada i consensuada per garantir els serveis necessaris perquè es pugui desenvolupar la festa en les millors condicions. D’una manera o altra, totes les direccions del districte treballen per la festa major.

La participació veïnal i del teixit social, així com la preservació de la tradició i de la cultura, són l’esperit i la riquesa de la festa, declarada d’interès nacional. Tanmateix, els serveis perquè aquest entramat funcioni, i garantir així la seva bona marxa, són un veritable repte.