Cada any el Districte de Gràcia treballa amb la Fundació de manera coordinada per garantir els serveis necessaris per al bon funcionament de la festa. Enguany, però, la pandèmia del covid19 ha marcat les tasques de planificació i organització de la festa en estreta coordinació amb les autoritats sanitàries i Protecció Civil.

La Festa de Gràcia és l’expressió de la identitat gracienca i representa el punt àlgid de la vida associativa i participativa de la Vila de Gràcia. En els més de dos-cents anys d’existència, han estat organitzades per les associacions de carrers, places i associacions de veïns i veïnes, fet que s’ha mantingut viu al llarg dels anys i forma part de la seva idiosincràsia. Avui dia també, però amb una estructura organitzativa que comanda la Fundació Festa Major de Gràcia.

D’altra banda, el Districte de Gràcia col·labora braç a braç amb la Fundació de manera coordinada i consensuada per garantir els serveis necessaris perquè es pugui desenvolupar la festa en les millors condicions. D’una manera o altra, totes les direccions del districte treballen per la festa major.

La participació veïnal i del teixit social, així com la preservació de la tradició i de la cultura, són l’esperit i la riquesa de la festa, declarada d’interès nacional. Tanmateix, els serveis perquè aquest entramat funcioni, i garantir així la seva bona marxa, són un veritable repte.