A Horta-Guinardó, el Sant Jordi es viu #desdecasa

21/04/2020 - 19:25

Cultura popular. Els equipaments del districte ofereixen diverses propostes per celebrar la Diada en confinament

Sant Jordi ens transporta un any més a un món de cultura, flors, amor i participació ciutadana. Una festa que enguany tocarà viure #desdecasa però que a Horta-Guinardó els equipaments t’ofereixen diverses propostes perquè la gaudeixis igualment.

Cultura confitada especial de Sant Jordi
Aquest any Sant Jordi serà ben diferent, però això no vol dir que no el celebrem amb les ganes i la il·lusió de sempre. Des del canal de Cultura confitada d’Horta-Guinardó han preparat un menú amb continguts molts especials.

Amb vosaltres al capdavant, guanyarem!
Roses de paper confeccionades pels veïns i veïnes del Carmel i la Teixonera, dirigides al personal sanitari dels hospitals de la Vall d’Hebron i de Sant Rafael. Es poden lliurar als estancs que hi ha al carrer Dante Alighieri, 140, i al carrer d’Arenys, 82.

#SantJordi035
Organitzat per la Sala Polivalent de Montbau. Fins el 24 d’abril, a Instagram.
Objectiu de fomentar la lectura, sobretot de còmics, en adolescents. A través de les stories d’Instagram, amb l’etiqueta #SantJordi035, poden participar penjant stories animades amb la portada i una pàgina interior d’un còmic que els agradi. Es recopilaran totes les stories en una mateixa col·lecció i entre els participants se sortejaran dos vals de 25€ per la compra de còmics en botigues especialitzades.

#MotsConfinatsHG
El Centre Cívic Casa Groga, en el marc de la diada de Sant Jordi, engega el concurs de fotorelats a Instagram #MotsConfinatsHG per reivindicar la cultura i l’amor en la situació de confinament que estem vivint amb la Covid-19. Publica una foto inèdita a casa teva, acompanya-la amb un títol, un relat o una poesia original al comentari i posa-hi l’etiqueta #MotsConfinatsHG i menciona @centreciviccasagroga. Els fotorelats escollits formaran part d’una gran exposició col·lectiva.

Creació d’una història amb títols de llibre i de roses d’origami
El Centre Cívic Guinardó proposa aquestes dues entretingudes activitats per celebrar Sant Jordi des de casa. D’una banda, planteja agafar tres llibres que tinguem a casa, combinar-los creant una petita història amb els seus títols i fer-ne una fotografia, per després penjar-la a les xarxes socials i etiquetar-hi el centre cívic. De l’altra, us convida a participar en el repte de crear una rosa d’origami, seguint els passos a través d’aquest tutorial de YouTube. Després, podeu fer-li una foto i penjar-la a les xarxes socials i etiquetar-hi el centre cívic.

El conte d’un Sant Jordi confinat
El Centre Cívic Teixonera ofereix una lectura teatralitzada d’un conte amb motiu de la festa de Sant Jordi.

Programació especial de Sant Jordi a Orgull Ràdio
És el primer Sant Jordi per Orgull Ràdio i per aquest motiu l’equip s’ha bolcat en poder realitzar de 9 a 20 h una jornada especial per un dels dies més assenyalats. 

Artconfina’t
Dijous 23 d’abril, 18 h. Per a més informació: jnovellon@gmail.com
T’agrada l’art? Vols repassar les millors exposicions de pintura, escultura, arqueologia i d’altres disciplines que s’han fet els darrers anys a Barcelona i que potser et vas perdre, o les vols recuperar? Aquest dijous diada de Sant Jordi parlarem de llibres d’art i de música i d’un personatge que va tenir molt a veure amb l’art, no només musical, ens referim a David Bowie, de qui es va fer una exposició única a Barcelona l’any 2017. A càrrec de Rocaguinarda Cooperativa Cultural.

Relats col·lectius contra el confinoavorriment
Del 23 al 26 d’abril
A càrrec de: Casal Mas Guinardó
Creació col·lectiva d’un relat mitjançant les xarxes socials inspirant-se en la tècnica de creació “Un cadàver exquisito”. Segueix el fil al Facebook i Twitter del Casal Mas Guinardó i anima’t a participar en la creació del microrelat col·lectiu i familiar amb que tancarem el cicle especial de Sant Jordi! Quin conte ens sortirà?

El microrelat i els dibuixos perduts
Del 26 al 30 d’abril
A càrrec de: Casal Mas Guinardó
On han anat a parar les il·lustracions del nostre conte? Ningú sap on són i necessitarem la vostra ajuda per acabar de donar vida a l’últim microrelat col·lectiu! Llegiu el conte que vam crear, agafeu llapis i colors i envieu-nos els vostres dibuixos!

I tu, què llegeixes?
Fins al 30 d’abril, tot el dia
A càrrec de: Casal Mas Guinardó
Què estàs llegint aquests dies? Si vols compartir el teu llibre favorit o agafar idees per decidir quina serà la teva pròxima lectura, pots buscar inspiració a l’Instagram del Mas Guinardó, etiquetar-lo a la teva publicació o fer arribar la teva recomanació literària per missatge directe.

CASALS I LUDOTEQUES INFANTILS

Ludoteca El Galliner
– Una taller de roses (ja està penjat)
– La lectura del conte  “allà on viuen els monstres” que es pujarà en vídeo
– S’ensenyarà la cançó “Rosa de Sant Jordi” que també es pujarà en vídeo.

Casal Infantil La Torre
– Taller amb material reciclat per fer la princesa, Sant Jordi i el Drac.
– Taller de la rosa amb material reciclat
– Conta contes de la llegenda de Sant Jordi
– Teatret d’ombres amb els personatges de Sant Jordi

Casal Infantil Teixonera
Dilluns 20/4:
– Vídeo presentació per whatsApp a les famílies, dirigida als infants.
– Fer un dibuix de la llegenda de Sant Jordi per penjar a la finestra o balcó de casa, ja que no es poden vendre roses aquest any.
Dimarts 21/4
– Quiz de Sant Jordi. Un seguit de preguntes cada hora, en que els infants hauran de contestar.
Dimecres 22/4
– Creació conta-contes amb material reciclat.
Dijous 23/4
– Enviem llegenda de St. Jordi per les xarxes socials.

Casal Infantil Guinardó
Dia 22: Taller de manualitats: ROSA DE ST JORDI.
Dia 23: Conte de Sant Jordi.
Dia 24: Punt de llibre St Jordi.

Ludoteca Arimel
– Dos vídeos de Sant Jordi, de com fer roses i un drac.

Ludoteca Can Travi
– Vídeo d’un conte explicat amb ombres xineses.
-Per Sant Jordi: Trobada online amb les famílies on compartiran el seu conte preferit.