Torna el festival ‘Empodera’t’

18/10/2021 - 10:33

Feminismes. En aquesta ocasió, el festival s’obre a nous escenaris, amb la participació dels casals de barri del Districte

Del 21 d’octubre al 20 de novembre torna el Festival Empodera’t, un projecte que va nèixer l’any 2017 al Casal de barri Can Travi amb la voluntat de visualitzar l’activitat de les dones en els circuits artístics de proximitat, ja que, com a altres llocs de la societat, als barris també hi sol predominar l'activitat masculina, cis i heteronormativa. Canviar aquesta realitat, des dels escenaris del Casal de barri és l’objectiu del projecte. I enguany el projecte s’eixampla, enxarxant-se amb la resta de Casals de Barri d’Horta-Guinardó.

El projecte és fa més gran per convertir-se en un festival que a més de donar visibilitat a les dones creadores, esdevingui una experiència transformadora i emancipadora per a totes les participants, treballadores i la ciutadania. A l’organització del Festival Empodera’t se sumen el Casal La Barraca del Carmel, el Casal Font d’en Fargues, el Casal Pirineu – Can Baró, el Casal Mas Guinardó i la Sala Polivalent de Montbau.

Tota la programació que ofereix el festival està liderada per dones, artistes emergents,  tècniques i dissenyadores amb l’objectiu d’empoderar les dones en l’escena, donant suport a les dones creadores, especialment a les dels col·lectius LTB. L’empoderament en l’escena és vital per a donar veu a noves reivindicacions des d’una contribució feminista i inclusiva, per fer de l’escena un espai de lluita i reivindicació social. I alhora per a la construcció d’un discurs, on des de la sororitat i el feminisme, es representi a totes les dones.

El festival començarà el dijous 21 d’octubre a les 18 h a la Seu del Districte, on Nataxa Ruzafa, guanyadora del concurs per la imatge del festival del 2021, explicarà la història que amaga el cartell de l’Empodera’t 2021 i Marikarmen Free donarà el tret de sortida a aquesta gran festa amb el seu show ‘Petardeo o barbarie’. Del 4 al 30 de novembre podrem visitar l’exposició de Rubén Antón, Drag is Burning, ‘Alta tecnología travesti ¡que lo trans sea ley!’ al Casal de Barri Can Travi. I el 6 de novembre a les 17 h hi haurà la presentació del llibre ‘Somos barrio – Reivindicaciones y movimientos participativos en las barracas del Carmel, desde una perspectiva de genero’ d’Ivan Patrici Navarro Arquillo. Entre les diferents propostes escèniques que podrem trobar-hi, són la cia. Dejabugo amb l’hilarant espectacle ‘Under the pelucas’, el clàssic Cabaret de l’Empodera’t, un disco fòrum de DJ’S Karmelas o els concerts de Alcuadrado, Fera y las Disidentes. El Festival finalitzarà el dissabte 20 a les 12 h, a l’amfiteatre verd dels Jardins del Doctor Pla i Armengol, amb l’actuació de la monologuista Ana Polo i un concert vermut a càrrec de les Caramelo a Kilo.

Totes les activitats són gratuïtes i cal inscripció prèvia a cada equipament. Podeu consultar la graella amb tota la programació i obtenir informació sobre com reservar la vostra plaça per a cada activitat al programa adjunt.