Campanya #25N Intercultural és tot l’any

Campanya de sensibilització feminista i d'equitat de gènere des d'una perspectiva intercultural en el marc del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència envers les dones, 25 de novembre.

Segons dades publicades per l'ONU i altres organismes internacionals, des que es va desencadenar el brot de COVID-19, les noves dades i informes que presenten els que estan en primera línia revelen que s'ha intensificat tota mena de violència contra les dones i les nenes, sobretot, la violència a la llar. Si a més, tenim en compte la intersecció entre gènere i diversitat cultural el percentatge és molt elevat. Dins aquest context, cal promoure consciència i respecte entre les lluites feministes i com les dones d'origen cultural divers poden patir la doble discriminació: de gènere i d'origen, i que cal visibilitzar aquestes realitats per prendre consciència i generar estratègies de resistència i transformació col•lectiva. Amb aquesta finalitat, es realitza la campanya des de l'any 2022 amb la intenció de sensibilitzar i fer incidència entorn del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

#25N Intercultural és tot l'any és una campanya audiovisual per reivindicar l'eliminació de les violències des d'una perspectiva intercultural i antirumors. Aquesta campanya consisteix en un recull de 15 fotografies i 4 entrevistes que es poden visionar a través de diversos codis QR. Mitjançant les entrevistes, que tenen 3 minuts de durada, podem conèixer els diferents col•lectius i prendre consciència de les violències i discriminacions que viuen i de les estratègies de resistència i transformació col·lectiva que han generat.

Els col.lectius que hi participen son:

  • Dj Karmelas
  • Grup Fem Pinya!
  • Colectivo Micaela
  • Femiñetas

Si vols sol·licitar-la pots enviar un correu a: serveinterculturalitathg@bcn.cat

Postal amb dates i llocs de xerrades de sensibilització.