Cicle "El poder femení en el cinema"

Enrere

Un cicle que explora la imatge del poder femení mitjançant diversos temes —el desig, el pecat, la creació, l’amor o la transformació—, com s’ha representat, pensat i imaginat, i també quines dissidència hi ha hagut i quines reparacions s’hi estan donant.

Del coneixement, a través del diàleg, cada sessió es transforma en un intercanvi entre un curtmetratge i un llargmetratge que s’acosten al mateix lloc per camins diferents.

PROGRAMA

Sobre el desig

Dissabte 9 de març de 2024

Carla Simón proposa un curt i un llargmetratge per reflexionar sobre el desig. La directora ens explicarà el perquè de la selecció i desgranarà el concepte de desig, com també altres temes.

Sobre el pecat

Dissabte 23 de març de 2024.

Carla Simón tria el pecat com a punt de partida en el diàleg que ha generat a partir de la selecció de dues projeccions. La sessió anirà acompanyada d’un vídeo introductori on la cineasta parlarà sobre el cinema d’avantguarda fet per dones, la reconsideració de la filmografia de Chantal Akerman, la censura, la prohibició o l’experimentació.

Sobre la creació

Dissabte 6 d’abril de 2024.

En aquesta sessió, Carla Simón proposarà dues projeccions que aniran acompanyades d’un vídeo introductori, per parlar sobre la maternitat des de diferents angles, del paper de les dones cineastes i de moltes coses més.

Sobre l’amor

Dissabte 20 d’abril de 2024.

Carla Simón proposa un curt i un llargmetratge per dialogar sobre l’amor i el canvi de rols. La sessió anirà acompanyada d’un vídeo introductori en què la directora explicarà els motius que l’han portat a posar en diàleg totes dues projeccions, per parlar sobre la reparació històrica del cinema i la capacitat que té de fixar certes narratives.

Sobre la transformació

Dissabte 4 de maig de 2024.

Carla Simón ens parla del concepte de la transformació i el poder a partir de Caprice (1986), el curt de Joanna Hogg, i Orlando (1992), el llargmetratge de Sally Potter. La sessió estarà precedida per una introducció filmada de la cineasta, que ens explicarà el perquè de la selecció, entre altres temes.

Horaris

Altres

Se celebra a:
CaixaForum Barcelona.
Activitats relacionades de l'exposició::
Exposició 'Venerades i temudes. El poder femení en l’art i les creences'.

CaixaForum Barcelona

Adreça:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Font de la Guatlla
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Barcelona
Quan
Des de 09/03/2024 al 14/05/2024

Telèfon

Informació:
934768600

You may also be interested in...