La soledat no volguda vista pels infants i adolescents de la ciutat

28/06/2021 - 10:30

Soledat. Durant els mesos de juny, juliol i setembre s’exposen les creacions artístiques que els infants i adolescents de la ciutat han creat tot reflexionant sobre com els afecta un tema tant complex com és la soledat no volguda.

Durant aquests mesos de juny, juliol i setembre s’exposen les creacions artístiques que els infants i adolescents de la ciutat han creat tot reflexionant sobre com els afecta un tema tant complex com la soledat no volguda.

L’Ajuntament de Barcelona, davant el repte que suposa la soledat, ha posat en marxa el 2021 l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030 per promoure les relacions de qualitat, i vetllar pel benestar de tots els ciutadans i ciutadanes, en línia amb els ODS de l’Agenda 2030.

Durant aquesta primavera els infants de l’escola Virolai, Kids Barcelona, CEE Mare de Déu de Montserrat, Centre Residencial d’Acció Educativa, Casal Infantil Ciutat Meridiana, Casal Infantil Canyelles, Casal Infantil Vallbona, Casal Infantil Guinardó, Casal Infantil Teixonera i Casal Infantil Drassanes ens han ajudat a reflexionar i gràcies a ells i elles hem pogut extreure valuosos aprenentatges sobre com viuen la soledat els infants, què hem de saber, saber fer i sentir vers la soledat.

Aquestes exposicions es podran visitar als següents districtes:

Barcelona és una de les primeres ciutats del món que ha vist la necessitat de pal·liar la  soledat de les persones que hi viuen mitjançant iniciatives adreçades a enfortir vincles o a crear-ne de nous, a repensar l’urbanisme per tal que sigui una eina eficaç per acollir i acompanyar les persones, i també posant les noves tecnologies, la innovació i la investigació al servei de la millora i el benestar social.

Els infants i joves son un dels col·lectius que més verbalitzen patir soledat no volguda i és per això que és tant important sentir la seva veu.

Més informació