El passat 3 de febrer va començar el termini perquè la ciutadania presenti propostes en el marc del PAM-PAD (Pla d’Actuació Municipal i Pla d’Actuació de Districte).

El PAM és el document que planifica l’activitat municipal per als propers anys i fixa les actuacions i projectes més significatius que es duran a terme durant el mandat. A diferència dels pressupostos participatius, aquest és un document acordat entre els grups municipals i la ciutadania, que pot presentar tantes propostes com vulgui. D'altra banda, els Programes d'Actuació de Districte (PAD) estableixen les principals prioritats i línies de treball a desenvolupar en cadascun dels 10 districtes de Barcelona. L'equip de govern municipal ha elaborat una proposta inicial de PAM i de PADs. La ciutadania, a través d'aquest procés participatiu, pot complementar-ho aportant modificacions o noves propostes d'actuacions, que seran avaluades per a la seva possible incorporació en el PAM definitiu.

Per a aquest mandat, el procés participatiu reforçarà les aportacions de diferents col·lectius que han tingut poca representació en la vida pública i els processos de presa de decisions de la ciutat, i es millorarà l’accessibilitat i la inclusió en les sessions. També hi haurà sessions amb 3.100 estudiants de quart i cinquè de primària i tercer d’ESO d’una trentena de centres educatius de diferents barris dels deu districtes, i es faran debats amb persones amb diversitat funcional.

Consulta tota la informació del procés participatiu.

Pressupostos participatius

Els pressupostos participatius permeten a Barcelona avançar en el model de democràcia directa, la ciutadania és qui fa les propostes, les debat, les prioritza i decideix. Podran votar totes les persones empadronades a la ciutat majors de 14 anys.

Des del dilluns 3 de febrer, i fins al 7 de juny, els veïns i veïnes de les Corts podran presentar i votar propostes d’inversió al districte per un valor màxim de 5 milions d’euros.

Al Pressupost participatiu es poden presentar projectes d’inversió, que abordin necessitats concretes d’un barri/districte. Les inversions són tot allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps.

Consulta tota la informació sobre els pressupostos participatius.

 

 

 

1. Drets socials

2. Emergència climàtica

3. Progrés econòmic

4. Dret a la ciutat

5. Aprenentatges, creativitat i vincles

6. Governança