El Trio Jakob i Carolina Fajardo guanyen la 16a edició del CIM

20/12/2020 - 08:18

 

Després d’una intensa setmana d’audicions i superar les dues fases prèvies a l’escola de Música A Tempo, al Centre Cívic Trias i Peitx i al Centre Cívic Can Deu, l’Auditori AXA va acollir, diumenge 20 de desembre, la fase final del 16è Concurs Internacional de Música de les Corts, amb vuit participants, quatre en categoria de cant i quatre en la categoria instrumental.

Els espectadors i espectadores van gaudir de les interpretacions finals d’Emma Stratton (piano), del Duet Rondeau (càmara), d’Álvaro Mur Rodríguez (piano) i del Trio Jakob (càmara), en categoria instrumental i d’Alba Fernández Cano (soprano), Lluís Calvet i Pey (baríton), Natalia Pérez Rodríguez (soprano) i Carolina Fajardo Cirias (soprano), en categoria de cant.

Amb el Trio núm. 2 de F. Mendelssohn, el Trio Jakob, es va alçar amb el primer premi del concurs en categoria instrumental. En categoria de cant, la soprano Carolina Fajardo va aconseguir captivar al jurat amb la seva interpretació les obres “Pace mio Dio” – La forza del Destino, de       G. Verdi i “Vissi d’Arte” -Tosca de G. Puccini.

Els segons premis van recaure en l’Emma Stratton, pianista, categoria instrumental i en Lluís Calvet, en categoria de cant.

El Premi del públic In Memoriam Oroitz Maiz, votat en directe pel públic assistent a l’auditori AXA, va ser per Álvaro Mur, pianista de la categoria Instrumental.

La gran final, amb aforament limitat i per streaming

Enguany el concurs estava previst per a finals de març. Amb l’arribada de la covid-19, per primera vegada es va haver d’ajornar i es va reprogramar per a finals del mes de novembre, però no va ser possible. Finalment,  la gran final va tenir lloc el 20 de desembre, amb aforament limitat al 50% en compliment de totes les mesures de seguretat i higiene vigents.

Per possibilitar el seguiment en línia, en aquesta ocasió, la final es va emetre en directe per streaming, per primer cop en la història del concurs. Encara podeu gaudir de la final a l’enllaç del Youtube primera part.

Enllaç del Youtube segona part

Galeria fotogràfica de la final.

El concurs

El concurs es compon de dues categories: la instrumental on poden participar solistes, amb o sense acompanyament de piano, i de cambra, fins a un màxim de cinc membres; i la categoria de cant, on poden participar-hi solistes lírics.

Les fases del CIM
Abans d’arribar a la gran final, els i les participants del Concurs Internacional de Música de les Corts han hagut de superar diverses fases:

  • de selecció: amb audicions prèvies.
  • de concert:  dels quals van sorgir els vuit finalistes.

Els premis

La 16a edició d’aquest concurs ha tingut premis especialment rellevants, com són, en la categoria instrumental i de cant, 3.000 € per a les persones guanyadores, mentre que els i les finalistes de cada categoria, a banda de poder per participar en diversos cicles musicals, han obtingut 1.000 €.

S’ha atorgat també un premi especial consistent en un book fotogràfic en estudi realitzat per Antoni Bofill a les persones guanyadores, i el premi del públic, In Memoriam Oroitz Maiz Morea (1984-2015) al qual han optat els finalistesi que va ser escollit pel públic durant la fase final.

El jurat

El jurat 2020 ha estat format per:

Ricardo Estrada
Albert Garcia Demestres
Alexandra Miletic
Xavier Pagès
Oksana Solovieva
Albert Torrens
Roger Alier
Carlos Caballe
Pedro hernandez
Jordi Maddaleno
Leticia Martin
Mercedes Conde
Elisabeth Franch
Jose enrique Bagaria
Fernando Sans Riviere
Ketevan Kemoklidze
Mireia Pintó
Jordi Tort Armengol
Marc Busquets