El Districte de les Corts edita una guia per a la dispensació responsable d’alcohol

12/05/2021 - 09:06

Aquesta eina està dirigida a les persones que treballen en l’àmbit de la venda i dispensació d’alcohol, o que organitzen actes i trobades en què se’n serveix i s’emmarca dins la mesura de govern “Pla d’actuació per a la prevenció del consum d’alcohol i d’altres substàncies addictives entre els adolescents”

El Districte de les Corts ha editat la “Guia de dispensació responsable de begudes alcohòliques” amb l’objectiu d’oferir eines, pautes, protocols i estratègies per a evitar els problemes socials i de salut que es deriven del consum de begudes alcohòliques.

La publicació és una eina dirigida a totes les persones que treballen en l’àmbit de la venda i dispensació d’alcohol, o que organitzen actes i trobades en què se’n serveix, i s’emmarca en les actuacions que el Districte ha anat posant en marxa des del 2012, quan es va aprovar la mesura de govern “Pla d’actuació per a la prevenció del consum d’alcohol i d’altres substàncies addictives entre els adolescents”. Aquesta guia va ser editada abans de l’inici de la pandèmia i la seva distribució i difusió es va veure afectada per la covid-19. Un cop es normalitzi la situació sanitària, el Districte de les Corts farà la distribució dels exemplars entre el públic objectiu.

La guia, conté, entre d’altres, informació bàsica sobre l’alcohol i els seus efectes, sobre la llei de dispensació d’alcohol, els objectius i beneficis d’una dispensació responsable, recomanacions pràctiques, informació per a dispensadors/es i telèfons de contacte d’interès. A més, també inclou un cartell amb tota la informació més destacada, destinat a que es pengi en un lloc visible a les barres o als bars. La producció dels continguts de la guia han anat a càrrec d’ABD-Associació Benestar i Desenvolupament.

Mesura de govern

La “Guia de dispensació responsable de begudes alcohòliques” s’emmarca dins les actuacions de la mesura de govern “Pla d’actuació per a la prevenció del consum d’alcohol i d’altres substàncies addictives entre els adolescents”, aprovada l’any 2012 amb tres objectius: prevenir el consum d’alcohol i altres drogues, i implicar-hi les persones responsables de les festes i esdeveniments populars; reforçar les disposicions legals sobre la prohibició de vendre alcohol a menors i implicar-hi les botigues i els establiments de venda d’alcohol; i prevenir el consum intensiu d’alcohol entre la població adolescent i jove.

Aquest pla ha tingut continuïtat amb l’aprovació per part del Districte de les Corts d’una nova mesura de govern de “Mesures preventives de les addiccions en adolescents i joves 2020 – 2023, amb l’objectiu d’incidir en la reducció de les addiccions de joves i adolescents del Districte.