La sortida progressiva de la pandèmia ha desembocat en un ús intensiu de l’espai públic que ha comportat l’aprovació del pla de xoc de reforç de la neteja i el manteniment de l’espai públic, que s’ha anunciat aquest mes d’octubre i que inclou actuacions durant aquest 2021 i l’any vinent. Dotat amb 70 milions d’euros i desenvolupat en col·laboració amb els districtes, inclou actuacions en 350 punts de la ciutat.
Durant aquesta primera setmana, segons el balanç realitzat, ja s’ha arribat a 25 dels punts que per les característiques d’ús s’ha detectat que necessitaven una neteja integral, i la previsió és que es continuï avançant a aquest ritme, de manera que d’aquí a un mes s’arribi a actuar en el centenar d’espais detectats que requereixen actuacions relacionades amb aspectes de senyalització, eliminació de pintades, renovació d’elements urbans, enllumenat, pavimentació, verd urbà, clavegueram i patrimoni urbà. Els altres 250 punts establerts en el pla estan vinculats fonamentalment a tasques de reforç de neteja.
A les Corts, els punts a actuar són:
- Pl. Mirall de Pebralbes
- Entorn Mercats de les Corts
- Pl. Reina María Cristina
- Jardins Jaume Vicens Vives
- Pl. del Sol Baix
- Jardins de Can Bruixa
- Pl. Comas
- Jardins de St. Joan de Déu
- Pl. de les Corts
- Pl. Balcells
Quant als 25 punts als quals s’ha arribat, s’hi ha actuat almenys en aquests primers dies dues vegades i la previsió és que s’hi continuï actuant durant el transcurs d’aquest pla. També es desplegarà una xarxa d’informadors amb una finalitat doble: d’una banda, explicar als veïns i veïnes tot el que s’està fent en relació amb la neteja i el manteniment de l’espai públic, i, de l’altra, sensibilitzar en termes de corresponsabilitat per tal de contribuir entre tots i totes a la preservació de l’espai comú.
Aquest pla de xoc, Cuidem Barcelona, desenvolupat amb els deu districtes de la ciutat i que pot ser ampliable més enllà d’aquests primers 350 punts detectats, també vol millorar la comunicació amb els ciutadans, que poden informar sobre actes incívics, acumulació de brutícia o altres problemes a través del web, l’aplicació “Barcelona a la butxaca” o el telèfon gratuït 900 226 226.
Trobareu més informació sobre els paràmetres principals d’aquest pla de xoc en aquest enllaç.