Entre els projectes que rebran entre 15.000 i 100.000 euros hi ha els que inclouen el desenvolupament d’activitats de demostració o pilots que permetin validar de manera fiable els plantejaments inicials del projecte, així com la viabilitat dels impactes estimats. Hi ha un total de vuit projectes guanyadors:
Laboratori Ciutadà de Salut Urbana
Lab CSU implica la ciutadania en el diagnòstic, el codisseny i la implementació de solucions reals, i treballa en la sensibilització i divulgació de reptes per a la millora de la qualitat de vida i salut urbana a través de la intersecció entre ciència, tecnologia i innovació social.
NotaBLE
Suite per a la digitalització àgil, sobirana, interoperable, eficient i sostenible de les escoles de música de Barcelona.
R-Barceloneta
R-Barceloneta pretén transformar els plàstics recollits a la costa barcelonina i els residus del sector nàutic i marítim no gestionats, i reintroduir-los a la cadena de valor en forma de producte, tot fomentant la innovació i l’economia social.
Umbrales urbanos/Calles habitables. San Martí de Provençals
Umbrales urbanos/Calles habitables té l’objectiu de millorar la vida urbana i relacional veïnal del carrer del Perú amb Paraguay a través del codisseny de solucions pilot per fer més habitables els entorns de les tanques dels equipaments públics i crear una plataforma social i digital d’enfortiment comunitari.
Aulamar
El programa educatiu Aulamar es presenta com a eina de canvi cap a una relació més sostenible amb el mar de Barcelona. Aulamar introdueix als alumnes de secundària i batxillerat eines tecnològiques per aplicar en l’àmbit de l’oceanografia costanera i ampliar la consciència ambiental.
Assessoria de transició agroecològica per a col·lectivitats
Creació d’una assessoria digital de transició agroecològica per a col·lectivitats, amb un programa propi basat en eines digitals, i posat a prova en diversos centres d’un districte de la ciutat de Barcelona.
WikiHousing Barcelona
WikiHousing Barcelona proposa la producció participativa d’habitatge assequible i sostenible per a joves. Conscienciarà, capacitarà i apoderarà els joves en un procés del tipus do-it-with-others. L’experiència desembocarà en el codisseny, la construcció i el monitoratge d’un prototip d’habitatge col·lectiu.
Barcelona Restauració Circular (plataforma web)
L’Eat Circular desenvolupa una metodologia per avaluar i certificar el grau de circularitat de restaurants i la posterior implementació d’una eina web que permeti dinamitzar la restauració postpandèmia dins l’economia circular i descarbonitzada, fomentant el consum responsable, entre altres.
Enguany, com a novetat, hi havia l’opció de finançar microprojectes amb ajuts que van dels 5.000 euros als 15.000 euros. En aquest cas s’han premiat iniciatives que prioritzen la solució aportada per l’ús de tecnologies de fabricació digital mitjançant l’ús de la Xarxa d’Ateneus de Fabricació i l’acompanyament i assessorament de l’equip que els integra. Hi ha tres microprojectes guanyadors:
Forma – Plataforma Oberta de Customització de Productes
Forma és un projecte d’innovació social i tecnològica que, mitjançant una plataforma digital —oberta, accessible i gratuïta— permet als seus usuaris i usuàries una personalització fàcil de diversos productes.
Cibico
Cibico és un sistema que permet crear cartells a partir de residus orgànics amb una gran versatilitat gràfica i sense la utilització de tintes, 100% biodegradable. Alhora permet reciclar-los i reutilitzar-los per produir nous cartells, tancant-ne així totalment el cicle de vida.
Fabricació digital per a la millora del Benet Corner
Formació en fabricació digital per a joves en situació de vulnerabilitat, i disseny i fabricació d’elements per a l’embelliment de l’Espai Benet Corner.