Prova pilot europea de ciberseguretat a la ciutat

01/02/2022 - 11:25

Amb l’empresa Cisco es participa en un projecte europeu que busca la seguretat en l’entorn de l’internet de les coses (IdC). A Barcelona es provarà la plataforma de ciberseguretat IRIS per protegir les ciutats i comunitats de la Unió Europea.

El projecte europeu H2020 IRIS el formen dinou entitats de diferents països europeus. El seu objectiu és oferir un marc que doni suport a incidents de seguretat CERT (computer emergency response team) i CSIRT (computer security incident response team) per detectar, compartir, respondre i recuperar-se de les amenaces i vulnerabilitats de ciberseguretat dels sistemes TIC impulsats per l’IdC i la intel·ligència artificial.

El pilot que es realitzarà a la ciutat simularà un entorn de ciutat intel·ligent del món real atacat per ciberdelinqüentsCisco, juntament amb el consorci europeu, oferirà les solucions tècniques i l’experiència a tota la xarxa d’IdC urbana de l’Ajuntament, en una prova que es farà conjuntament amb els CERT, CSIRT i les autoritats de ciberseguretat nacionals. L’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) serà l’ens municipal encarregat d’acompanyar la implementació, i l’Urban Lab, que s’està desenvolupant al 22@, serà el banc de proves i l’espai urbà real on fer el pilot.

La plataforma IRIS estarà disponible, gratuïtament, per als CERT i els CSIRT nacionals europeus al final del projecte, l’any 2024.

Més informació