Els actes de celebració començaran el divendres 11 de febrer amb la tradicional audició festiva del carilló del Palau de la Generalitat, seguida pels Protocols de l’Àliga i, com a novetat, una sèrie de concerts dels Cors de Clavé.
La cercavila de la gegantona Laia i la cerimònia del penó obriran els actes de Santa Eulàlia del dia 12, en una jornada en la qual també es podrà gaudir de la Trobada Sardanista Infantil, la plantada i cercavila de les figures infantils de les colles geganteres i la Mostra d’Esbarts Dansaires Infantils i Juvenils. La diada es tancarà amb la passejada de les Laies, l’ofrena floral a la baixada de Santa Eulàlia i el Ball de Santa Eulàlia.
Diumenge els grallers despertaran el veïnat de Ciutat Vella, i els Falcons de Barcelona oferiran l’espectacle previ a la Diada Castellera de Santa Eulàlia, en què participaran vuit colles de la ciutat. A més, se celebrarà la Trobada de Puntaires, la Trobada de Tabalers o el correfoc dels petits diables i les bèsties petites. Un gran castell de focs acomiadarà la festa major d’hivern fins a l’any vinent.
Podeu consultar-ne tota la programació a barcelona.cat/santaeulalia.
Les gegantes Laies es reivindiquen a la ciutat
Fins al 12 de febrer es podrà visitar al Palau de la Virreina la tradicional mostra de gegantes Laies, per reivindicar santa Eulàlia com a patrona de Barcelona i retre homenatge a totes les barcelonines. A més, del 5 al 12 de febrer hi haurà l’exposició de gegantons, bestiari infantil i capgrossos de Barcelona a El Born Centre de Cultura i Memòria, en una exposició conjunta inspirada per l’esperit integrador i cohesionador característic de la cultura d’arrel i de les colles que la fan possible.