'El Barça estima les Corts', accions per promoure el civisme els dies de partit

13/04/2022 - 13:33

El Districte de les Corts i el Futbol Club Barcelona tornen a endegar accions per fomentar un comportament cívic els dies de partit.

Amb l’objectiu de reforçar la col·laboració entre el Futbol Club Barcelona i el Districte de les Corts, es portaran a terme accions de conscienciació a les persones que assisteixen als partits del Camp Nou de la necessitat d’un comportament de respecte per l’entorn, per mantenir i preservar la convivència amb el veïnat.

L’any 2017 ja es va posar en marxa una campanya de civisme, en el marc de la Taula de Convivència, impulsada des del districte de les Corts, per treballar aquestes millores i reduir l’impacte en el territori els dies de partits, conjuntament amb entitats veïnals i el FC Barcelona. Ara, es reprenen algunes de les accions, com la instal·lació d’urinaris mòbils als voltants de l’estadi durant els dies de partit, a càrrec del FC Barcelona i, fins a finalitzar la temporada, es faran diverses accions comunicatives amb la distribució de cartells informatius o enganxines a comerços de l’entorn del Camp Nou, entre altres.

Una taula per la convivència

L’any 2017 va sorgir la Taula de Convivència, una taula de treball, iniciativa del Districte de les Corts, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les afectacions ocasionades els dies de partit al veïnat més proper i poder proposar les millores necessàries conjuntament amb les entitats veïnals, el FC Barcelona i els altres agents implicats, com la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, Transports Metropolitans de Barcelona i el Servei municipal de gestió de conflictes.

La taula es reuneix per millorar la convivència, la mobilitat en l’entorn, la seguretat, la neteja, i diferents casuístiques que tenen lloc abans i després dels partits.