Les quantitats que rebran les empreses que optin a aquest programa tindran diverses variables. Les contractacions de persones de col·lectius de vulnerabilitat alta, entre els quals s’inclouen els de persones refugiades i desplaçades, podran donar dret a ajuts de fins a 8.000 euros per contracte a les empreses, si és a jornada completa, o de 2.000 a 6.000 euros si té caràcter parcial.
En el cas de les persones en situació d’atur de llarga durada, els ajuts variaran de 5.000 a 6.000 euros, si els contractes es fan a persones de menys de 30 anys, a persones de més de 45 anys o a dones, que segons els indicadors són els col·lectius que tenen més dificultats per trobar feina.
Els 2 milions d’euros que s’hi destinen serviran per crear contractes estables i de qualitat, ja que seran de més de 6 mesos i a temps complet, excepte en els casos de contractació de persones de col·lectius amb risc d’exclusió, en què s’admeten contractes a temps parcial. A més, suposaran un increment net de la plantilla de les empreses. També impulsaran l’activitat empresarial i la dinamització del teixit productiu i permetran guanyar ocupació de qualitat.
Els ajuts, que s’impulsen a través de Barcelona Activa, es poden demanar del 2 de juny al 25 de novembre a través d’aquest web.
Més de mil empreses els darrers cinc anys
Els darrers cinc anys les iniciatives com Crea Feina Plus han arribat a 1.400 empreses. L’accés a aquestes línies d’ajuts per al foment de la contractació ha estat d’un 20% per al sector del comerç, un pes molt similar al del sector de serveis a les empreses, que supera els contractes en l’àmbit de les TIC (12%) i el de l’hoteleria, el turisme i l’oci (8%). La majoria de contractacions han estat a dones i persones amb un nivell formatiu baix i en petites empreses.
Trobareu altres programes de foment de l’ocupació o formacions amb aquesta finalitat aquí.