Es presenten dues noves mesures de govern al Consell Plenari de juliol

13/07/2022 - 14:05

El dimarts 12 de juliol es va celebrar el Consell Plenari de les Corts, que va començar amb la presentació de dues mesures de govern. La primera, “Criteris per dur a terme activitats a la via pública i activitats extraordinàries amb incidència a la via pública 2022-2024”, amb l’objectiu d’establir una sèrie de criteris en l’atorgament de les llicències d’ús de la via pública al districte de les Corts, per tal de garantir la màxima transparència, evitar l’arbitrarietat i harmonitzar la convivència de la ciutadania i la dinamització social, cultural i comercial. A continuació, el govern també va presentar la Mesura de Govern “Full de ruta per a la reactivació econòmica de les Corts 2022-2023”, amb propostes d’accions per incentivar aquesta recuperació econòmica al districte.

Informe del regidor

El regidor de les Corts, Joan R. Riera, va presentar el seu informe que va versar, entre altres, sobre la implantació de l’àrea verda, les diferents obres que es duen a terme al districte, les actuacions en matèria de mobilitat i seguretat a l’entorn del Barça, i l’èxit de la Festa de la Primavera de les Corts, el Festival Oriol Canals i la 23a edició del Festival Circorts. A més, va parlar sobre la seguretat al districte, la inauguració de l’Hort Medieval del Monestir de Pedralbes, i sobre les actuacions en matèria d’obres i espai públic exposades als tres Consells de Barri. Va acabar la seva intervenció amb l’explicació de la finalització del procés participatiu de la Mesura de govern del Campus Sud.

Part d’impuls i control

Dins el punt de proposicions i declaracions de grup dels partits polítics, es va presentar una única proposició conjunta per part d’ERC, JxCAT, Cs, PP i Valents, que instaven al govern del Districte a articular abans del 30 de setembre una solució econòmica per a les empreses i autònoms dels locals del c. Nubiola i Espinós, 6-8, a causa de l’aplicació del programa “Amunt persianes”. La proposició va ser aprovada amb els vots a favor d’ERC, JxCat, Cs, PP i Valents, i en contra de PSC i BComú.

Amb el torn de precs, preguntes i seguiment va finalitzar el ple de juliol.

Recupera la sessió completa.