Les Corts celebra el primer Consell Plenari ordinari del mandat

27/10/2023 - 09:45

Dilluns 23 d’octubre es va celebrar el Consell Plenari de les Corts, el primer ordinari del nou mandat.

La sessió va començar amb l’informe del regidor, on David Escudé va destacar, entre d’altres, l’èxit de la Festa Major de les Corts i va felicitar la Taula de Festa Major, les entitats i el personal tècnic que van fer possible els deu dies d’activitats al districte. El regidor també va esmentar l’entrada en funcionament de l’Espai Jove Ca la Panarra i del pavelló Bederrida, on es porta a terme l’activitat esportiva mentre duren les obres del pavelló L’Illa. A més, va exposar l’estat de les obres del pavelló L’Illa, dels jardins de Clara Campoamor, del carrer Galileu i de la Colònia Castells.

Part decisòria

Seguidament, es va passar a la part decisòria on primerament, es informar favorablement l’aprovació inicial del Pla Especial Urbanístic per a la regulació de dipòsits antiinundació i antidescàrrega del sistema unitari de Barcelona, d’iniciativa pública, amb els vots a favor d’ERC, BComú, JuntsxCat i PSC, i les abstencions de VOX i PP.

A continuació, es va informar favorablement l’aprovació inicial del Pla Especial Urbanístic per a la implantació o ampliació d’equipaments funeraris a la ciutat de Barcelona, amb els vots a favor de BComú i PSC i les abstencions de VOX, ERC, PP i JuntsxCat.

Tot seguit, es va informar favorablement l’aprovació inicial de la Modificació puntual dels plans especials de protecció del patrimoni arquitectònic, històric i artístic de la ciutat de Barcelona, d’iniciativa pública, amb els vots a favor de BComú, JuntsxCat i PSC, i les abstencions de VOX, ERC i PP.

També es va informar favorablement l’aprovació inicial del Pla especial d’ordenació de l’equipament del campus sud Pedralbes, d’iniciativa pública, promogut per la Universitat de Barcelona, amb els vots a favor de VOX, ERC, BComú, JuntsxCat i PSC, i l’abstenció del PP.

I, finalment, es va informar favorablement de l’aprovació inicial del Pla de millora urbana per l’encaix d’un passeig de vianants i carril bici entorn de les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona, d’iniciativa pública, promogut per l’AMB, amb els vots a favor de VOX, ERC, BComú, JuntsxCat i PSC, i l’abstenció del PP.

Part d’impuls i control

Dins el punt de proposicions i declaracions de grup dels partits polítics, es van presentar les següents:

Per part de JuntsxCat, s’instava al govern a dur a terme mesures per promoure l’ús del català entre els joves i garantir l’ús de la llengua catalana en tots els actes i espectacles esportius, culturals, associatius o lúdics organitzats pel districte. La proposició es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, llevat de VOX i PP, que van votar en contra.

Per la seva banda, el PP, demanava al govern presentar, en el termini de tres mesos, el calendari d’execució del cobriment de la ronda del Mig en el tram central des del carrer Dolors Masferrer i Bosch a la plaça de Prat de la Riba. La proposició es va aprovar amb els vots a favor de VOX, ERC, JuntsxCat i PP, l’abstenció de BComú i el vot en contra del PSC.

Per part de BComú, es demanava al govern la redacció del projecte executiu definitiu de la millora de l’avinguda Madrid. La proposició es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, llevat de VOX que va votar en contra i PP que es va abstenir.

Seguidament, ERC va instar al govern a realitzar accions per continuar desenvolupant el MPGM de Colònia Castells per finalitzar les expropiacions pendents, començar la construcció de l’habitatge de protecció previst i conservar l’edifici de Montnegre 46. La proposició es va aprovar unànimement.

Finalment, VOX va instar al govern a reforçar la seguretat als entorns educatius. La proposició es va rebutjar amb els vots en contra d’ERC, BComú, JuntsxCat i PSC, i a favor de PP i VOX.

Després del torn de precs i preguntes per part dels grups, va finalitzar el primer ple ordinari del nou mandat.

Recupera la sessió completa