En funcionament el pavelló esportiu municipal de Bederrida

03/11/2023 - 12:20

El districte de les Corts ha tingut, des de sempre, un especial vincle amb l’esport. El territori compta amb grans equipaments de diferents disciplines esportives, un entorn natural privilegiat —amb el Parc Natural de Collserola i altres zones verdes— i la presència de clubs històrics com el Reial Club de Polo, el Reial Club de Tennis Barcelona, el CE Laietà o el Futbol Club Barcelona, tres institucions que, en el seu dia, van permetre que la ciutat de Barcelona comencés a practicar esports que al nord d’Europa i als Estats Units feia dècades que formaven part de l’oci de la ciutadania.

A més, el districte compta amb nombroses entitats i clubs esportius, que omplen les tardes i els caps de setmana d’infants i adolescents practicant esport. En aquest sentit, aquest setembre, va entrar en funcionament el nou pavelló esportiu municipal de Bederrida, que ha pres el relleu del pavelló municipal de L’Illa per acollir totes les activitats esportives. Aquesta nova instal·lació, situada al barri de La Maternitat i Sant Ramon, estarà operativa fins que finalitzin les obres del futur pavelló L’Illa, el 2025.

El pavelló provisional de Bederrida ofereix una pista de dimensions 27×45 metres que, a banda de la pràctica esportiva a la pista central, permet la divisió en tres seccions, possibilitant així la celebració de competicions simultànies de voleibol i bàsquet. A banda d’aquesta pista, l’equipament compta amb sis vestidors per a esportistes, així com dos vestidors per a àrbitres, i/o entrenadors i entrenadores dels respectius clubs que hi juguen. També s’ha reservat espai de magatzematge per al material esportiu de les diferents entitats.

En aquest nou equipament es practicaran principalment esports com el bàsquet, el futbol sala, l’handbol i el voleibol. Els equips que utilitzaran la instal·lació inclouen categories des de benjamí fins a juvenil, a més d’equips sèniors, els quals pertanyen als clubs que ja feien servir el pavelló Illa, com ara, el Club Joventut les Corts, l’Associació Esportiva les Corts, l’Handbol Espanyol de Barcelona i el Club Volei Barça.

L’equipament estarà obert cada dia de la setmana. De dilluns a divendres, durant les hores del matí, s’exploraran projectes i iniciatives per promoure la participació de col·lectius interessats a fer ús de l’espai, com poden ser persones de la tercera edat, grups d’inclusió, estudiants universitaris, així com l’alumnat d’escoles i instituts de la zona. A la tarda, després de l’horari escolar, s’incrementa notablement l’activitat esportiva amb els entrenaments dels equips usuaris. Els caps de setmana es reserva l’espai per a la celebració de les diverses competicions esportives.

Espai esportiu urbà Bederrida

Aquest pavelló es troba annex a les instal·lacions d’ús esportiu de l’espai urbà de la Bederrida (carrer de Pascual i Vila, 2), un espai pensat per fer esport de forma lliure i gratuïta. La proposta, inaugurada l’any 2020, va néixer com a resposta a una demanda veïnal i s’hi poden practicar esports com el futbol, el bàsquet, l’atletisme o el tennis taula; a més, s’hi poden realitzar exercicis per millorar l’agilitat, la flexibilitat i la tonificació muscular, a les zones de cal·listènies.

El futur pavelló L’Illa

A mitjan maig d’aquest 2023 es van iniciar les obres de reforma i ampliació per tal que el districte de les Corts tingui un nou equipament amb gairebé 4.400 m2 per a la pràctica de l’esport. Dues pistes poliesportives, un volum translúcid per omplir l’edifici de llum, un jardí vertical o un espai de trobada i espera exterior són algunes de les millores substancials que tindrà el nou pavelló poliesportiu l’Illa, situat al número 142 del carrer Numància. També es pretén aconseguir un edifici NZEB, és a dir, un edifici de gran eficiència energètica. El termini previst d’obra és de vint-i-un mesos i la seva finalització està prevista per febrer-març de 2025.