Activada l'alerta per risc d’incendis forestals

30/07/2024 - 13:12

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals en fase d’alerta davant l’activació, per part de la Generalitat de Catalunya, del nivell 3 del pla Alfa al Barcelonès i el risc molt alt d’incendis forestals.

Avui és un dels dies amb més risc d’incendi forestal a la ciutat des que va començar l’any, i els set parcs dels Bombers de Barcelona es mantindran en alerta davant l’alta possibilitat que es produeixi un incendi en la massa forestal.

Ara més que mai cal la màxima precaució i col·laboració de la ciutadania i recordar que des del 15 de març passat està prohibit fer treballs forestals o actuacions que generin guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona es va iniciar a principis del mes de juny i estarà activa fins a mitjan setembre. Durant aquest període, el Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) adapta i reforça els seus dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta ràpida i eficaç als possibles incendis forestals que es puguin produir en els mesos de més calor a la ciutat.

Els equips estan desplegats per les gairebé 1.800 hectàrees de superfície del parc que pertanyen a la ciutat de Barcelona i que estan repartides entre els districtes de les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.